De regula discutiile pe aici mi se par sterile,ca se despica mult firul in 4.
Dar sa ajungi sa lipsesti atatia oameni ,de sfinti,de constiinta nemuririi sufletului,de rugaciunile pt morti,de parastase ,mi se pare un lucru grav,pentru care sectele sunt condamnabile.
Din mici diferente si interpretari,au reusit sa creeze falii atat de mari ,incat sa desparta oamenii de ceea ce Duhul ne-a invatat si transmis,prin inaintasii nostrii,care au fost cu mult mai merituosi decat noi.
Pacat ca atatia oameni ,sunt lipsiti de acest balsam de cunoasteri daruit de Duhul.Si pacat ca intra pe un forum ortodox,si nu isi dau seama in ce mina de aur au intrat.
Cate suferinte vor trebui sa indure,pana sa regaseasca mangierea ceredintei adevarate?
Cat de mult le-ar putea evita...
Nu zic ca ,calea lor e condamnabila,ci doar imi pare rau ca nu pot cunoaste din comorile ortodoxiei.
Ca raman la o intelegere incepatoare a lumii,si nu inainteaza spre intelesurile adanci !
Si ca nu pot sa vada ca la capatul drumului ii asteapta exact aceeasi Evanghelie care au iubit-o si pana acum.Nimic scos din ea,doar imbogatita cu intelesuri noi.
|