View Single Post
Vechi 29.08.2010, 22:04:50
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu.hcs Vezi mesajul
Despre ce somn vorbeste atunci Pavel in 1Cor 15:51
Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați,

1Tes 4:13;15 Nu voim, fraților, să fiți în necunoștință despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristați ca ceilalți, care n-au nădejde.
Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiți.

Pavel in mod clar nu poate crede doua lucruri ce se bat cap in cap. Daca sufletele celor adormiti erau in rai, le spuneau acestor oameni ca ei sunt bine mersi. Dar se pare ca Pavel le spune ca chiar cei vii nu vor avea un avans fata de cei adormiti si prin deductie logica, clar nici acestia nu au fost acolo unde s-ar fi crezut ca ar exista probabilitatea ca cei vii sa ajunga inaintea celor morti.
Ți se pare ție că se bat cap în cap. Domnule, eu nu am spus că sufletele celor adormiți sunt sau nu în rai; eu am spus că sfântul Pavel credea și dorea să fie cu (la) Hristos după despărțirea de propriul său trup prin moartea trupului său. Și am menționat foarte clar că această stare este după despărțirea de trup, dar și înainte de înviere. Ceea ce vrea să spună sfântul Pavel este că el și alții nu vor intra în împărăția lui Dumnezeu înainte de vremea în care această împărăție va veni; acest lucru nu înseamnă însă că sfântul Pavel nu este cu Hristos, ci că aceasta este o stare intermediară, în care el cred și pe care și-o dorește pentru sine, stare intermediară în care el stă până la nașterea din nou a lumii, atunci când și el, alături de ceilalți care vor fi aleși de Dumnezeu, vor intra în împărăția lui Dumnezeu. Pavel nu afirmă că atunci când se va despărți de trupul său prin moartea fizică va intra în împărăția lui Dumnezeu, ci doar că va fi cu Hristos, spiritual și conștient, dar nu încă în împărăția lui Dumnezeu; în împărăție va intra doar la nașterea din nou a lumii, odată cu ceilalți care și ei vor intra în împărăție.