View Single Post
Vechi 29.08.2010, 22:51:24
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu.hcs Vezi mesajul
Si eu unul ma declar multumit ca nu am parte de o lumina (fotoni) in fata. Lumina pe care o am este Hristos si cuvantul Sau - Sfanta Scriptura. Nu am nevoie de superstitii si asa zise luminari. Singurul care merita admiratia noastra este Hristos, pentru ca orice fapta in care umblam noi sau inaintasii nostri ne-au fost pregatite mai dinainte de facerea lumii. De aceea noi ne inchinam Creatorului si nu creaturii ce primeste totul de la Facator.
Asta este prietene, numai că lumina pe care o văd misticii isihaști este o lumină care ieșea din Hristos când era pe Tabor, iar această lumină este dumnezeiască, este necreată și deci nu este vorba despre o lumină creată, așa cum încerci să insinuezi. Acea lumină este lumina necreată a lui Hristos, este slava Fiului lui Dumnezeu și prin urmare este necreată. Cei care au trăit-o L-au întâlnit mistic pe Dumnezeu și ne-au lăsat mărturii și teologie și spiritualitate care să ne ajute să mergem pe calea mântuirii, a Ortodoxiei, și să nu ne lăsăm aburiți și fraieriți de niște sectari ca dumneata sau ca alții.