Subiect: Bunul simt
View Single Post
Vechi 30.08.2010, 08:16:40
eduardd
Guest

Implicit

Eu cred ca un foarte mare rol in dobandirea bunului simt il are mama. Revin la mesajele mele mai vechi si amintesc ce spunea Pr. Ioanichie (Dumnezeu sa-l odihneasca). Daca am avea mame crestine o noua generatie s-ar ridica.

Din pacate luptam sa le oferim copiilor de mici toata bucuriile vietii pierzand din vedere educatia. Exemple concrete! De cate ori nu spunem copilului cand este lovit, da-i si tu mama! Nu sta ca momaia! Dar, vezi sa nu te vada doamna invatoare.. Sau, copilul aude la tata sau la mama injuraturi.. Cu vocea sa "peltica" reproduce.. Parintele, rade! ce dragut este!
Odata eram in tren si un copilas de 3 sau 4 anisori i-a spus mamei, dute-n...mea! Mama razand a spus, te aude lumea mama.. Poate ca ar fi trebuit sa se intrebe de unde a auzit? Sa-i explice ca nici macar in intimitatea casei sale nu trebuie sa vorbeasca astfel.
De cate ori nu sunem copilului, "spune ca nu sunt acasa".
Ma uit la copii mei cum copie greselile mele. Ma regasesc in nerabdarea si gesturile lor.

Vorba lui Marius, daca s-ar vinde bunul simt la colt..comerciantii ar ramane cu marfa pe tejghea..pentru ca NU e trendy.
Putem face ceva. Putem incepe prin a ne educa copii corect. Chiar daca e greu (si eu ma confrunt cu asta ca mama) sa incercam sa le sadin onestitatea de mici in inima. Putem face ceva, mamelor. Suntem suficiente aici pentru a imprastia "aroma" Bunului simt in tara.

Ma gandeam...haideti sa ne ajutam unele pe altele. Haideti sa transformam acest topic intr-un seminar de educatie. sa invatam (unii de la altii)sa ne educam copii corect. ce spuneti?
Ramanem la a ne plange? sau incercam sa facem ceva. concret?
Propun sa venim cu exemplele proprii. Cu necazurile si incercarile cu care ne confruntam zi de zi. AStfel una pe alta sa ne povatuim pentru a rezista "vicisitudinilor vietii" vb "Tinerilor pentru Romania"..

Last edited by eduardd; 30.08.2010 at 08:20:55.
Reply With Quote