Mie imi place istoria si , inevitabil, devenind crestin am inceput sa inteleg evenimentele istorice si prin prisma legaturii pe care o avem cu Dumnezeu..Spre exemplu nu spunem ca am pierdut 1 milion de barbati in 2 razboaie mondiale din pricina conjucturilor politice, ci datorita pactelor noastre ca neam..
Caderea neamului d.p.d.v. crestin a devenit apasatoare intre cele doua razboaie mondiale. Atunci ne-a fost "trimis" Petrache Lupu - Sfantul de la Maglavit, care ne-a transmis mesajul Domnului si consecintele neantoarcerii noastre la Hristos:
"Daca nu ne pocaim, daca nu tinem sarbatorile, daca nu ne ducem la biserica, sa ne rugam la Dumnezeu de sanatate, daca nu tinem posturile, daca nu ne ducem la popa..., atunci foc, atunci ne rupe muncile noastre,fratilor!...Sa nu mai facem fapte rele, sa nu mai radem de fratii nostrii, sa ne unim cu totii la faptele bune, sa nu mai arunce nimeni copii pe la gropi...si sa nu ne mai dusmanim...
Nimeni sa nu fure, sa nu puna foc, sa nu ia dreptul altuia! Sa ne unim cu toate neamurile
noastre!Sa facem fapte bune, ca de nu –moarte, ca de nu-foc!..Ne ia tot , ne canoneste fara munca si toata Rumanie nu e nimic...E rau, fratilor, de noi toti, daca nu ne pocaim, cu vorbacare m-a trimis pe mine Mosul, si n-ai cu ce tine nimic: nici bou, nici cal, nici oaie, nici porc, nici pasare, nici nimic....”
Ne-a mai spus ca daca nu ne intoacem la credinta va permite comunismului sa vina peste noi, ne va lua muncile, jumatate ne ia si jumatate ne lasa,.., iar daca nici asa nu ne pocaim, ne infometeaza !
Pana acum s-au implinit toate , mai putin foametea, dar asa cum vad eu romanul, in mod sigur ajungem si la foamete !
Voi ce vedeti in cei 20 de ani de libertinaj ? Eu vad milioane de avorturi, mase de oameni fara de Dumnezeu, fara rugaciune, nespovediti si neampartasiti ! Vad generatii de tineri impatimiti la modul cel mai demonic cu putinta !
|