Citat:
În prealabil postat de ciprian22
Nu stiu, dar corect ar fi ca circuitul banului sa fie cunoscut ori unde .Inclusiv in interiorul bisericii.Altfel dupa cum a spus cineva mai jos exista sansa de a exista persoane care sa fie ispitite.Cred ca ideea ca Biserica poate face ori-ce fel de comert..mascat sau nu(atunci cand ti se cer bani ..deja este act de comert..nu mai este donatie sau alt-ceva) este depasita iar pana la urma va trebui sa justifice toti banii incasati si folosinta lor.Nu cunosc legile dar asa ar fi corect.Despre "casa pelerinului" atat timp cat credinciosilor li se cer bani pentru cazare si masa...inseamna ca acei calugari fac deja comert..iar destinatia fondurilor chiar nu mai intereseaza pe nimeni.prin donatie inteleg act benevol.Acelasi lucru ca la impartasanie sau cununie..una este cand ati spune un preot "dai cat te lasa inima"..un gand bun catre biserica si preotul parorh de la manastirea din Crangasi si alta este cand ati spune un preot "de la biserica din parcul Moghioros" 250 lei,minim..Din punctul meu de vedere in al doilea caz acei bani trebuiesc impozitati.
|
Orice venit ar trebui declarat. Asta chiar daca suma nu se supune impozitarii.
Eu ma intreb cum de BOR sta atat de linistita cand stie ca majoritatea sumelor de bani circula prin biserica fara a fi inregistrati.
Astfel, ramane la bunul plac a celui care are banul in mana, daca il daca il depune in contul bisericii sau in propriul buzunar.
Consider complacerea a BOR cu aceasta situatie, ca o "binecuvantare" data coruptiei din BOR.