Citat:
În prealabil postat de Paduraru
Au fost botezați ca și creștini pentru că toți trebuie să mergem spre mântuire. Nu avem cum să știm dacă respectivul va fi un sfânt sau un depravat. Dar dacă moare prematur, avem siguranța că va fi primit în împărăția cerurilor.
|
Gresesti, spre mantuire nu mergi doar daca esti botezat. Sunt cazuri de musulmani, budisti etc care s-au increzut in Hristos, devenind crestini, si asta inainte sa fie botezati. Din ce spui tu daca cineva nu e botezat atunci nu poate sa se pocaiasca niciodata, abia dupa ce se boteaza.
Daca cel care se boteaza va fi un depravat atunci de ce s-a botezat?Cu ce l-a ajutat?
Din perspectiva asta botezul devine ceva de genu "il botezam si
poate ca va deveni un crestin adevarat". Acest lucru nu se regaseste nicaieri in invataturile Domnului Iisus sau a apostolilor.
Citat:
Prin Taina Sfântului Botez este spălat păcatul strămoșesc al protopărinților noștri Adam și Eva.
|
Pruncul nu e vinovat de pacatul lui Adam. Pruncul va mosteni natura pacatoasa, dar vina pacatului nu.
Citat:
Părinții, nașii și preotul își fac datoria de a încreștina noul venit.
Tot ei încearcă să-l țină pe respectivul pe calea cea bună (ca naș de botez, cel puțin am încercat prin sfaturi, exemple, trăire să-mi indrum finii spre calea cea bună). Dacă respectivul botezat nu va vrea nicicum să primească la el Cuvântul lui Dumnezeu, nu-l putem forța, dar știm că noi ne-am făcut datoria.
|
Pai revin cu intrebarea, la ce i-a folosit ca a fost botezat?La nimic. Dar oamenii considera ca daca au fost botezati gata, sunt crestini si Dumnezeu e obligat sa ii primeasca in Cer.
Citat:
Cât despre a fi botezat vs. a trăi în păcat, mulți nu conștientizează asta. Toți păcătuim, însă ne-a fost lăsată Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii pentru curățarea păcatelor, cu condiția de a lăsa păcatele și de a face fapte bune în loc
|
Un crestin constientizeaza daca pacatuieste. Duhul Sfant e cel care il atentioneaza. Daca cineva zice ca e crestin dar nu are nici o problema in a trai in pacat atunci se minte singur.
Multi fac spovedania ca un ritual,"ca asa trebuie", nu o fac ca regret pentru pacatele comise
.
Citat:
Poate să se fi lăsat de păcat la data la care noi "l-am judeca". Corect, sunt destui care se pocăiesc doar la suprafață.
|
Atunci sa se boteze dupa ce s-a lasat de pacat da nu inainte.