View Single Post
Vechi 30.08.2010, 20:48:37
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Nu fiti asa crispat, un crestin are o atitudine lejera nu crispata!
Dumneavoastra ati construit o ipoteza ca sa demonstrati ca nu mai putem primii cu sufletul deschis o eventuala decizie de nevinovatie. Aceasta ipoteza se baza pe o data eronata adica :staretul nu este de vina.
Daca-mi explicati in care conditii s-ar putea sa nu fie de vina atunci va inteleg si eu crisparea!
Nu inteleg ce va face sa credeti ca as fi crispat. Nu era, catusi de putin, o afirmatie la modul general. Era un raspuns la postul lui ciprian22. Iar dumneavoastra nu am vrut decat sa va transmit ca eu am scris acele cuvinte, sa nu il acuzati pe ciprian22 pentru ele, atat. Acum inteleg ca bine am facut, pentru ca nu erati impacat cu ceea ce am zis acolo.

Imi cer iertare daca v-am tulburat cu ceva! Ipoteza mea nu este una credibila caci nu am cum sa o sustin decat tot prin pesupuneri: ca materialul filmat este fabricat tendentios, ca poate nu este staretul ci o persoana care-i seamana identic, ca poate nu este bataie ci orice altceva (ridicol, nu?) si asa mai departe. Totusi, am incercat sa o folosesc (ipoteza) pentru a scoate la iveala un element ascuns: neincrederea in Biserica. Am gresit, fiindca am jucat oarecum la cacealma, dar sa stiti ca psihologic, in relatia fata catre fata, este folositor. In mediul acesta insa, prea multe elemente raman interpretabile si cresc sansele ca rezultatul sa fie cu totul altul si, de cele mai multe ori, se ajunge la "discutii" lungi, care ne imputineaza sufleteste. Era poate mai corect sa-i transmit colegului de forum (ciprian22), parinteste, ca este bine sa pastreze increderea in Biserica si in valorile ei din totdeauna, sa nu faca afirmatii legate de posibilitatea musamalizarii cazului, pentru ca acestea sunt daunatoare si pentru el si pentru Biserica si gata! Eu am incercat sa-i servesc o idee virtuala (dar cu grad mare de acceptare in situatia data), o ipoteza, pe care el sa o analizeze si sa traga singur o concluzie, care speram sa fie exact aceea pe care am prezentat-o putin mai sus. O idee astfel insusita, prin propria deductie si nu prin primirea in forma finala, este mult mai rezistenta in subconstient. Acesta a fost resortul ce m-a impins spre a lansa acea ipoteza. Sincer, nu am dorit sa creez tulburare!
Iertati-ma, cred ca este timpul sa ma retrag din discutiile acestea iuti. Voi fi pe aici, poate (sigur) voi mai si interveni dar cu multa bagare de seama.
Rugati-va si pentru mine!
Reply With Quote