Citat:
În prealabil postat de gavriil
Libera vointa e in functie de constiinta fiecarui om ear el se poate misca in acest spatiu al constiintei pe care o are si pe care sio poate desavirsi(ridica la o constiinta mai inalta) in timp atunci cind sa ridicat pe o treapta mai inalta a constiintei aria lui de actiune se mareste ear prorocia nu se mai poate face de orcine asupra lui ci doar de cineva care este cu mult mai sus decit el de asta prorocia despre DOMNUL IISUS HRISTOS A FOST FACUTA DE DUMNEZEU TATAL si nu de proroci ci ei doar au transmis ce li sa spus pentru ca DUMNEZEU lucreaza prin oameni. Ear ceea ce trebuie sa se intimple pe pamint nu depinde de un om ci de faptele tuturor oamenilor si a entitatilor care sint in alte planuri atunci ceea ce mi se intimpla mie poate fi predestinat de actiunea cumulata a tuturor pentru ca eu nu pot alege decit ce este aratat in materie sau in sufletul meu in functie de constiinta mea .Predestinarea sau prorocia care sint una si acelas lucru chiar daca nu vrem sa credem asta se poate face in aceste conditii.
Pentru DUMNEZEU totul este predestinare = prorocie pentru ca stie ce va fi.
Nu uita ca liberul arbitru este in functie de constiinta omului.
EX.
Un om care are probleme psihice nu poate intelege ceea ce intelegi tu ear libertatea ta este cu mult mai mare fata de libertatea lui ma refer la libertatea de a alege constient nu la intimplare(nu exista intimplare).
Imagineazati ce diferenta este intre noi si DUMNEZEU dar diferenta dintre un om bolnav psihic si noi nu este prea mare.
|
Cred ca vreti sa spuneti ca liberul arbitru al omului e supus la
tot felul de constrangeri: istorice, de mediu, de educatie, de
sanatate, de constiinta, etc, si ca de aceea nu ar avea o marja
prea mare de alegere. In plus am fi limitati si de actiunile celor
din jurul nostru si a celor de deasupra noastra. Da, e adevarat
ca suntem limitati in liberul nostru arbitru de multe conditii ce
tin si de noi si de altii, dar totusi n-as merge pe varianta ca
suntem predestinati. Iar de la prestiinta la predestinare e un
salt cam mare si nu cred ca Dumnezeu il face, pentru ca daca
l-ar fi facut atunci ar fi creat roboti umani si roboti ingeri si
n-ar mai fi existat cadere, pacat si moarte.
Har, smerenie si jertfa de sine.