Citat:
În prealabil postat de Radu32
Probabil Mantuitorul se referea la situatia cand aceste adjective sunt facute din rautate, si neconforme cu adevarul !
Dar daca aproapele nostru este netrebnic si ticalos, nu e oare o ipocrizie si o falsitate sa ne ascundem gandul nostru si sa-i spunem in fata cuvinte mieroase si false ???
Oare,sunandu-i cuvintele mai dure,nu la-m face sa se trezeasca din greseala si sa se corecteze ?
|
Nu a zis nimeni ca trebuie sa folosim cuvinte mieroase si false. Adevarul spus intr-un mod nepotrivit situatiei poate duce la efecte negative.
Depinde de situatie. In unele situatii se poate actiona cu asprime pentru indreptarea celuilalt, in alte situatii numai cu blandete si fara a mustra prea dur.
( Nu stiu daca ca in situatia pe care am citat-o in postarea de mai sus ar fi nepotrivite si cred ca am gresit eu, imi cer iertare pentru asta.)
Însa nu cred ca e adevarat faptul ca bunul simt e doar genetic mostenit si ca cineva care nu-l are il poate dobandi si prin alte cai. Am cadea in predestinare daca am cosidera adevarat aceasta. Apoi cineva care citeste pe forum aqsa ceva si se simte cu musca pe caciula, ce ar trebui sa creada? Ca nu poate dobandi bunul simt pentru ca el e dobandit doar genetic?(sa ma ierti dar asta se intelege).
Dumnezeu sa ne ierte!