Citat:
În prealabil postat de iliana
Nu e bine sa-ti doresti biserici pustii din cauza unor amanunte pe care foarte simplu poti sa le ignori.Pe un credincios instruit poate ca il deranjeaza pictura ,beculetele,luminitele si alte asemenea dar pe un om simplu cum sunt eu nu prea. Mergem la Biserica sa ascultam Cuvantul Lui Dumnezeu ,sa fim in comuniune cu Dumnezeu nu sa admiram biserica. Pe acest forum oamenii sunt f.sensibili ,nimic nu le place sunt deranjati de tot ce e in biserica .Du-te prin satele si orasele mici ale tarii si vei vedea ce inseamna o slujba unde sunt 10-20 de oameni,vei vedea biserici pustii.E trist sa vezi manastiri noi unde bisericile sunt pictate dupa regulile ortodoxe dar unde nu intra picior de credincios.Se pare ca suntem un popor din ce in ce mai nemultumit.
Multumesc de invitatie , nu am refuzat dar nu am reusit sa gasesc accept .
|
Să fim "nemulțumiți"că avem duhovnici din ce în ce mai slabi , că beculețele au luat locul lumânărilor , că icoanele fac din ochi , sclipesc intermitent, că Sfânta Liturghie s-a scurtat de la 4 ore și jumătate la 3 ore și , că Sf. Spovedanie se face din fugă, că se dau dezlegări la dezlegări , și câte și mai câte ! Da, avem acest drept al nemulțumirii față de noi înșine și față de cei ce ne păstoresc, dar asta nu înseamnă o nemulțumire continuă și totală, căci Slavă lui Dumnezeu încă stăm bine ! Până când ? Dumnezeu știe !