Citat:
Īn prealabil postat de mihele_m
La acest capitol al bunului simt se poate vorbi ,la nesfirsit .
|
Tocmai asta
nu doresc. Sa vorbim..ci,
sa facem ceva!
Cristian, multumim de citate dar..
de fapte avem nevoie. De exemple concrete! Sa incepem prin
a ierta pe cel care ne mahneste... Vorbele nu mantuiesc ci faptele!
degeaba dam citate daca inima e f.departe de intelesul lor.
Parmena, felicitari pentru articol.

Suntem pe aceeasi lungime de unda si asta nu poate decat sa ma bucure.
Te asteptam cu cat mai multe exemple personale (mai ales ca lucrezi in mod direct cu oamenii).
Marilena, iti multumesc si tie pentru incurajari. Maicuta Domnului sa iti rasplateasca!
As mai vrea sa inteleg un fenomen tot mai des intalnit. Si aici ma refer la romanii ce au plecat la munca in strainatate.
De ce dupa o perioada de munca acolo vin in tara si ajung sa desconsidere
tot ce intalnesc in cale? De ce nu mai au (asta daca au avut vreodata) respect fata de semenii lor? De ce riposteaza la fel si la zambet (vorba buna) si la ton arogant? Si aici vorbesc din prorpia experienta!
De ce refuza sa asculte (ba te mai si injura) cand este rugat sa-si stranga gunoiul aruncat in strada? De ce aud tot mai des "la mine in Italia, Germania, Spania,,)? De ce acolo, DA! Si aici, NU!
Nu spun ca nu sunt destui si in "cursul anului"..
Nu generalizez.
Nici nu doresc sa jignesc pe nimeni..(Nu spun ca toti sunt asa. dar din pacate tot mai des pe "acestia" ii intalnesc).
Vreau
sa inteleg de ce traind intr-o tara cat de cat civilizata nu "imprumuta" (macar) din cultura si civilizatia lor? De ce admira (doar) ceea ce e afara? De ce nu doresc sa se comporte asa cum o fac in tara in care muncesc? Sau oare sunt eu naiva si tot asa se comporta si in diaspora?
Vreau sa inteleg
ce anume poate schimba firea si comportamentul unui om de il determina sa aibe aceasta atitudine fata de oamenii ce au ramas in tara? Ma "bate" gandul sa plec cu familia din tara (am spus-o deja la topicul respectiv) oare asa ma voi comporta si eu (?) si acum nu sunt capabila sa inteleg asta??
Acolo tot astfel de situatii voi intalni?
Gandesc in simplitatea mea ca numai intelegand
corect o situatie o poti schimba. Asta,
daca vrea sa fie schimbata.
Mi-as dori sa discutam civilizat si simplu. Fara citate sau jigniri.
Va multumesc, anticipat!