Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 31.08.2010, 08:49:08
don Alex don Alex is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit O bremarca la Purcederea Duhului Sfant

Iisus vorbea in parabole, asa ca imi permit si eu sa fac o comparatie (nu este corct, dar asta e) despre purcederea Duhului Sfant si un pom. Un pom este compus din 3 parti: radacina care nu se vede (Dumnezeu) trunchiul care iese din pamant (venirea Fiului in lume) si coroana cu fructele sale (Duhul Sfant si roadele duhului).
Pot fi acceptate roadele pomului din coroana negand implicarea trunchiul ? Eu cred ca la fel este si cu purcedea Duhului Sfant. Adevarul chiar daca este unul, el este de doua feluri. Luati un fruct (mar,par, portocala, ce va place) care sa aiba o parte sanatoasa si una alterata. Aratati-l unei alte persoane ca partea frumoasa. Ce va spune? Ca fructul este sanatos, dar d-stra stiti ca nu este asa. Doua prsoane daca vor sa se inteleaga sunt ca doi indragostiti, daca nu, atunci ca si doi care vor sa divorteze. Indragostitii cauta punctele de interes comune, cei care divorteaza le cauta pe cele care ii pot despartii mai usor.
Iisus spunea ca numai daca intre noi exista iubire atunci suntem urmasi (discipoli) ai sai. Dar la ora actuala daca cineva cauta unitatea crestina este considerat eretic pentru ca asa afirma Sfintii Parinti, dar vezi situatia cu adevarul descrisa mai sus. Toate sinoadele si toti Sfintii Parinti au raspuns la problemele timpului lor. Ele pot fi aplicate si astazi dar trebuiesc regandite.
Harul Domnului sa fie cu noi toti. Amin.