Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 31.08.2010, 10:01:54
don Alex don Alex is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit Ecumenic

IonelS Ecumenista sau pierduta in spatiu ! Ideea este ca, indiferent de ipostaza, eu ma minunez cat .... a avut sa ne "comunice" noua asemenea suprficialitati ... Sa-i spui unui ortodox practicant, care inseamna: spovedit, impartasit, mers la slujbe, rugaciuni zilnice personale, o monitorizare continua a gandurilor.....este ... Nu inteleg ce-i in mintile acestor oameni
--------------------------------------------------------------------------------------
Acesta nu este un mesaj impotriva articolului postat de Ionels, ci o parere personala asupra ecumenismului:
Daca crestini doresc sa realizeze, citez: Mă rog ca toți să fie una, ca ei să fie una în noi, cum Tu Tată ești în Mine și Eu în Tine , ca ei să fie una îm noi, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis” (Ioan 17,21).
Unii asa zisi pocaitii interpreteaza aceasta ca unitatea din ceruri (viata vesnica) ignorand ca Iisus prin spalarea picioarelor apostolilor le-a aratat acestora, ca unitaea o doreste intre ei aici pe pamant. In cer exsta mantuiti sau osandit. Iar daca ne gandim ca dezbinarea crestina nu o producem noi astazi, ci a fost produsa de alti care au fost inaintea noastra, noi am mostenit-o si o continuam sa o ducem mai departe. A fi ecumenic nu cred ca inseamna a renunta la adevarurile de credinta ale Bisericii, ci a cauta sa arati celorlalti ca Biserica ta este cu adevarat pastratoarea si continuatoarea neintrerupta a misiunii incredintate de Iisus ucenicilor sai. Se foloseste de multe ori termenul "traditie". Cei mai multi inteleg prin traditie, obiceiurile locale, ceea ce este total gresit. Traditia crestina corecta este cea care nu altereaza in nici-un fel invatatura Mantuitorului.
Si vin aici cu dogma despre Sfanta Fecioara Maria, daca ea a fost zamislita fara de pacat sau nu. Dumnezeu in planul mantuirii sale hotareste cu mult timp inainte ca se va intrupa din Fecioara. Prin proorocul Isaia, Dumnezeu vesteste ca Mantuitorul Se va naste dintr-o fecioara, primind numele de "Emmanuel" (Isaia, 7, 14). Stim ca intr-un vas in care inainte a fost ceva, daca punem un nou lichid, acesta va fi contaminat de urmele celui dinainte. Dumnezeu trebuia sa se intrupeze intr-un vas necompromis. Daca spunem ca Maria a fost conceputa cu pacatul stramosesc, atunci afirmam ca a fost o fiinta cu pacat, iar Dumnezeu- Iisus s-a nascut dintr-o femeie cu pacat, rezultand ca nu poate fi Dumnezeu. Dar Dumnezeu trebuia sa protejeze nasterea Fiului sau de orice urma de pacat, si cred ca atunci trebuia sa aiba grija prin hatul sau ca Maria sa nu fie atinsa de pacat. Daca Biserica Catolica a stabilit ca dogma (adevar de credinta) neprihanita zamislite nu cred ca aceasta contravine Canoanelor (normelor de invatatura) Sfintilor Parinti. Sa ne gandim ca pentru Sfintii Parinti, marginile pamantului era la malul marii, ei necunoscand faptul ca pamantul este rotund.Nu spun ca au gresit, dar ei au avut doar o cunoastere partiala,asa cum avem si noi astazi.
Referitor la locul femeii in biserica anglicana.
In ceea ce priveste lipsa spovezii sau acceptarea femeii ca preot la alte culte, sunt iarasi convins ca modernismul in biserica nu este conform cu invatatura Mantuitorului.
Lumea reformata sau protestanta ignora Scrisoarea Sf. Iaob(v), iar Luther a considerat-o "epistola de paie" pentru ca acolo se spune: Mărturisiți-vă unii altora păcatele și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați". (Iacob 5,16). Dar si evanghelia indeamna la marturisere: Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Marcu 1:5. Iar Sf. Petru si apoi tuturor apostolilor le da puterea dezlegarii de pacate.ceea ce vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, iar ceea ce vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri" (Mt 16,18-19). ...
Privitor la femei-preoti sau episcopi, am putea sa ne punem urmatoarea intrebare: de ce Iisus nu a ales nici-o femeie printre cei 12 apostoli!? Desi "Codul lui Da Vinci" care este un roman si nu un documentar, incearca sa-l inlocuiasca pe Sf. Ap si Ev Ioan,cu Maria Magdalena, Iisus a ales 12 apostoli, nu mai multi,nu mai putini pentru ca atatea erau triburile lui israel. Cele douasprezece triburi ale lui Israel sunt urmatoarele: Reuven, Shimon, Levi, Iehuda, Isahar, Zevulun, Beniamin, Dan, Naftali, Gad, Asher, Iosef sau Efraim si Menashe. Primii 11 (de la Reuven la Asher inclusiv) sunt copii ai lui Iaacov. Iosef este si el fiu al lui Iaacov (Israel), insa problema numararii lui printre Cele 12 Triburi este una mai complicata: in anumite cazuri Iosef este numarat ca un singur trib, in altele este numarat ca doua triburi, respectiv Efraim si Menashe (cei doi fii ai sai, adoptati mai apoi de catre Iaacov, conform versetului 48:5 din Geneza). De exemplu, la impartirea pamantului Israelului, triburile Efraim si Menashe au fost socotite ca doua triburi, ducand numarul triburilor lui Israel la 12 (tribul Levi nu a primit pamant in Israel, in afara unor cetati de salvare). Pe pieptarului Marelui Preot insa, acolo unde fiecare trib isi avea semnul sau, Efraim si Menashe sunt reunite sub semnul lui IosefIar apostolii reprezentau aceste triburi care nici unul nu a avut ca si conducator o femeie. Iisus nu a negat valoarea femeii, dimpotriva. Chiar si atunci cand iudeii au vrut sa ucida femeia adultera (oare barbatul era nevinovat) a dat o replica extraordinara: care este fara de pacat... Femeia prin natura sa are o chemare speciala,deosebita, unica si aceea este cea de a da nastere. Dar cum femeia a fost amagita de diavol (sarpele) in gradina Edenului l-a fel este amagita si azi. Ea nu vede harul lui Dumnezeu. Ea nu vede ca Dumnezeu a chemat-o sa fie colaboratoarea lui speciala la creiatie. A da nastere unei noi fiinte. Prin aceasta ea este mai presus decat barbatul, dar diavolul iarasi a amagit-o dandu-i trufia si mandria ca poate fi asemenea barbatului. Nimeni nu o impiedica sa-l vesteasca pe Iisus, ci dimpotriva Dumnezeu i-a daruit cel mai elocvent mijloc de a marturisii credinta in el.
Continuarea vietii pe pamant. Femeia uita ca nimic nu se poate compara cu clipa tinerii in brate a copilului nou nascut.

Toate cele bune in Domnul.