Subiect: predestinare?
View Single Post
Vechi 31.08.2010, 12:20:47
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Cred ca vreti sa spuneti ca liberul arbitru al omului e supus la
tot felul de constrangeri: istorice, de mediu, de educatie, de
sanatate, de constiinta, etc, si ca de aceea nu ar avea o marja
prea mare de alegere. In plus am fi limitati si de actiunile celor
din jurul nostru si a celor de deasupra noastra. Da, e adevarat
ca suntem limitati in liberul nostru arbitru de multe conditii ce
tin si de noi si de altii, dar totusi n-as merge pe varianta ca
suntem predestinati. Iar de la prestiinta la predestinare e un
salt cam mare si nu cred ca Dumnezeu il face, pentru ca daca
l-ar fi facut atunci ar fi creat roboti umani si roboti ingeri si
n-ar mai fi existat cadere, pacat si moarte.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Libertatea pe care o da DUMNEZEU omului e in functie de constiinta omului nu de constiinta LUI DUMNEZEU.Omul are limite pe care nu le poate trece pentru ca altfel toti oamenii ar putea depinde de un singur om si nu cred ca ar vrea asta DUMNEZEU.
EX.Un om ar putea sa detoneze toate armele nucleare si sa termine cu rasa umana de pe pamint dar DUMNEZEU nu ingadue acest lucru si il limiteaza doar la ce ii este lui necesar pentru a dobindi mintuirea .Aceasta mintuire o poate dobindi in limita constiintei lui pe care o detine ear cu timpul daca el poate sa o dezvolte atunci DUMNEZEU ii mareste capacitatea de a putea decide peste mai multi oameni dar el nu poate decide sfirsitul umanitatii ci doar ce este la nivelul sau de constiinta.

Libertatea omului(liberul arbitru)nu pote fi mai mare decit constiinta omului pentru ca ar provoca mari daune altor oameni.Liberul arbitru se manifesta pina la marginile costiintei omului nu mai mult ear ce este peste aceste margini e indrumare divina sau de la rau care este predestinare pentru ca nu este infaptuita de omul in cauza.Bineinteles ca DUMNEZEU nu ne lasa sa ne strivim sub crucea pe care o avem de dus de aceea a trimis pe DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS pe pamint.
Reply With Quote