View Single Post
Vechi 31.08.2010, 13:47:00
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ai fi avut aceeasi parere daca implicat era:

1) un individ cu Ferari batand un batran pe trecerea de pietoni?
2) un politician beat injurand un jurnalist?
3) un violator care tocmai ti-a violat fiica/mama/sora/nevasta?

Institutiile cu rol justitiar fac parte din gandirea lumeasca si nu crestineasca.
Cand ai sa obosesti aparand indivizi de genul preotilor ninja ai sa intelegi lumea mult mai bine.
"Reactia crestineasca" este reactia pe care Hristos ar fi avut-o daca era inclus in acea situatie. Noi, crestinii suntem datori doar sa-L urmam pe El, mai ales in fapta! Slabiciunile (firesti, pana la un punct) ne fac sa avem reactii diferite de reactia Ideala. Dar asta nu inseamna decat ca iese la iveala neputinta noastra, nu ca Hristos este mic! Grav este cand noi, rai fiind, vrem sa-L facem mic, obligat, doar pentru ca nu vrem (nu putem) sa ne ridicam la inaltimea Lui. Cine incearca asta crede ca va si ajunge "ca Hristos"! Se inseala, fiindca Hristos nu se face partas pacatului.

Nici eu nu as reactiona la fel in toate situatiile descrise mai sus de ai2. Dar lupt in fiecare zi, ma rog, si caut prin oameni mai buni ca mine sa ma corectez. Chiar daca nu voi reusi pana "se va cere sufletul meu" nadajduiesc ca mila Lui ma va acoperi, pentru ca "in El mi-am pus nadejdea mea". Amin!
Reply With Quote