[quote=OmuBun;283997]Harul de "inainte-vazator", nu apare apasand pe telecomanda. Chiar aici pe acest topic, se facea referire la un moment in care Parintele Arsenie, s-a rugat sa-i spune despre cineva...
Prima zi cand am mers la Parintele Ciprian, m-a "citit" de parca ma cunostea de-o viata. Nu mi-a facut molivta si nu m-am spovedit. Nu eram "pregatit" dinainte sa spun ceva si m-am pomenind vorbind ca si cum n-as fi fost eu, iar asta dupa vreo 60 de scunde de tacere, cand ne priveam unul pe celalalt si cand el a spart gheata cu un zambet si cu o intrebare: "Ei, cum e? Nu-i asa ca-i bine?"
Acum, dupa nici doua luni, am revenit la el, dupa ce inainte cu o seara tocmai vorbiseram vreo doua minite si m-a ajutat cu cazarea. Era obosit abatut, si cred ca il durea si capul ingrozitor. Nu m-a recunoscut. M-a luat punctual, intrebandu-ma de pacatele tineritii, scriind pe un biletel un canon cam lung. In final, cand am spus ceva fara importanta (dupa parerea mea) si-a revenit si a dat biletelul la o parte. "Dar tu ai mai fost la mine! TOATA BINECUVANTAREA MEA! Continua sa faci ceea ce faci. Si vino cand poti cu familia!" Modul cum a spus "Toata binecuvantarea" mi s-a parut ca o spune din strafundul sufletului. Si nu se referea la ce fac eu pe-aici, ci la cu totul altceva...
Deci, trebuie sa intelegem ca si "vazatorii cu duhul" au scaparile lor. Te-a sarit randul? Asa a vrut Dumnezeu. Ridica-te si ia-o de la capat! Intr-o zi vei fi rasplatita, iar bucuria aceea o sa vrei s-o spui la toata lumea!...
..........
da,omulete,dar eu nu eram in situatia ta!tu esti pe taramul credintei,eu nu eram atunci!tu nu duceai in carca ce duceam eu!tu nu erai un copil ca mine,nepregatit sa inteleaga refuzul unui adult!ma asteptam sa vada aceste lucruri!acum evident ca as vedea altfel lucrurile!dar atunci,atitudinea lui a fost total nepotrivita!nu era pe intelesul meu si nu mi-a folosit la nimic!mi-a luat speranta !inteleg perfect ce vrei a spune!el nu era asaltat de lume in acel moment.......venea din tihna chiliei lui.....is multe diferente intre cele 2 situatii......
|