Subiect: Cristaloterapia
View Single Post
Vechi 31.08.2010, 20:17:45
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrãrii: 22.10.2009
Locaþie: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela1990 Vezi mesajul
[left]
Atunci cand un cristal are forma de piramida sau sfera ii creste considerabil puterea. Piramida poate fi pusa pe o cana cu apa pentru a o purifica si incarca energetic aceasta avand un efect terapeutic deosebit. Piramidele si sferele pot fi folosite in energizarea si purificarea organismului, aurei si a spatiului precum si in meditatie si divinatie. Oul de cristal ca si sfera sunt ideale pentru meditatie, aurei energetice sau a subconstientului.
Scuze, care aura? In Geneza ( Vechiul Testament) scrie ca Dumnezeu a creat omul din pamant( trupul) si a suflat asupra lui suflare de viata ( suflet nemuritor). Daca i-ar fi dat si ,,aura energetica´´ nu crezi ca ar fi mentionat? Eu nu am auzit pe nici un sfant parinte scriitor bisericesc ( in special cei care au trait in timpul celor 7 sinoade ecumenice) vorbind despre ,,aura energetica´´.
Divinatia , adica ghicitoria este oprita atat in Vechiul cat si in Noul Testament. Singurul care este Atotstiutor si cunoaste trecutul, prezentul si adevarul este Dumnezeu. Hristos spune: ,,Eu sunt Adevarul´´.
Meditatia se bazeaza pe confuzia dintre realitate si fantezie. Am intrebat pe cineva care practica meditatia si mi-a spus ca pur si simplu isi imagineaza un scenariu compus de un anumit ,,maestru´´ in scopul de a-si ,,amagi ´´creierul ca ceea ce ,,vede´´ in imaginatie e real. Toti marii pustnici si asceti crestini ne avertizeaza sa ne ferim de imaginatie ca este o cursa a diavolului. La rugaciune nu trebuie sa ne imaginam nimic, ci sa ne concentram pe cuvintele rostite cu cuvantul sau cu mintea.
In momentul in care noi ne imaginam diverse lucruri, diavolul se joaca cu mintea noastra.Cel mai devastator rezultat al imaginatiei este sinuciderea. Sinucigasii isi IMAGINEAZA ca nimeni nu ii iubeste ( inclusiv Dumnezeu, ca nu sunt buni de nimic etc.)Cel care face fapte bune tot din cauza imaginatiei se mandreste( isi imagineaza ca au atins culmi inalte).
Sa ne ferim de meditatiile acestea orientale bazate pe imaginatie sau pe repetarea unor mantre care nu au nici o legatura cu religia noastra.
Crestinismul e total incompatibil cu cristaloterapia, reiki, yoga...Astea sunt venite toate din Orient( China, India, Japonia, Tibet) . Cum ei sunt politeisti( cu n nr. de zei) , toate aceste terapii sunt influentate de religia lor.
Multi spun: vai, bioenergia , cristaloterapia, reiki nu au nici o legatura cu religia. Ele sunt doar metode de vindecare. Dar apoi iti baga chestii pe gat cum ar fi: aura, reincarnare, meditatii yogine care DA , au legatura cu religia hindusa si budista. Astea nu au venit nici din religia dacilor, nici din a celtilor , nici din a romanilor. Ele sunt de mii de ani din Orient. La noi au patruns in tara de scurt timp.
Dacii nostri erau foarte priceputi in fitoterapie( terapia prin plante) . Noi ca popor si cand eram daci si dupa ce ne-am numit romani nu am avut niciodata legatura cu termeni ca : ,,aura energetica´´, meditatii yogine, reincarnare.
Reply With Quote