Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Teoria aceasta a ramurilor (sau mlădițelor) nu este credința Bisericii mele.
|
Dupa cum vedeti, cineva mi-a luat-o inainte si v-a dat citatul cu via si mladitele. Este din Evanghelia lui Ioan, cap 15, care exista cu siguranta si in Biblia folosita de Biserica Catolica, chiar daca dumneavoastra ignorati acest pasaj. Dupa cum vedeti, via este Iisus, lucratorul este Dumnezeu Tatal, iar noi toti suntem mladitele, iar seva ne-o tragem cu totii din Iisus Hristos. Iar cine nu aduce roada, se usuca si dispare in foc. Cel insa care aduce roada devine ucenic al Domnului. Biserica ortodoxa a adus multa roada, si v-am sugerat sa vizitati moastele Sfintilor ortodocsi ca sa va convingeti, ca vad ca nu va ajunge faptul ca Biserica Ortodoxa este in picioare pana astazi ca biserica lucratoare, la fel ca si Biserica catolica.
Citat:
Prea multe subiecte pentru topicuri diferite. Mă abțin să răspund, din dorința de a nu dezorganiza discuția.
|
Asa este, de aceea va sugerasem sa cititi cartea cu Noul catehismul catolic contra Sfintilor Parinti, acolo se afla toata argumentatia ortodoxa. Dar trebuie timp si rabdare pentru a fi citita si inteleasa, nu se poate peste noapte.
Citat:
Deși nu au legătură, nu sunt nici opuse, nici amândouă în Biserica Catolică. Numai Reînnoirea Harismatică este parte a Bisericii Catolice. A fi catolic înseamnă a fi în comuniune cu papa. Nu este cazul "vechilor catolici". Singura legătură între vechii catolici și ortodocși este că ambele grupări sunt ramuri aflate în stare de desprindere (schismă).
|
Si vechii catolici stiu ca se afla in schisma sau este parerea dumneavoastra personala?
Citat:
Între glosolalia practicată de grupuri catolice și glosolalia practicată de grupuri penticostale, diferența este ca dintre rai și iad. Îmi păreți a confunda credința cu ritualul, cu felul particular de a-L lăda pe Domnul. A fi catolic nu e chestie de ritual, ci e chestie de credință și de comuniune cu urmașul lui Petru și cu urmașii celorlalți apostoli în comuniune cu el.
|
Ati vazut vreodata in ce consista aceasta glosolalie la catolici? Ca eu am o prietena asa, catolica, si ea zice niste bolboroseli pe care nici ea nu le intelege dar cica este limbajul ingerilor pe care il primeste prin Duhul Sfant. Mi-a tinut aceeasi teorie pe care am citit-o apoi la Penticostali. Eu personal nu cred o iota (dar asta nu inseamna neaparat ca nu are drepate), i-am zis o data parerea mea, si apoi am lasat-o in pace cu treaba asta. Este prietena mea si imi este draga, asa ca, daca vrea sa creada ca vorbeste ca si ingerii, pai asa sa faca, ca nu o sa-si piarda mantuirea din cauza asta.
Si stiti cumva ca protestantii si catolicii care se cred inspirati de la Duhul Sfant fac aceste ritualuri impreuna? Ati fost vreodata sa vedeti cum este? Ati auzit de repaosul Duhului Sfant practicat de ambele parti, cand preotul/pastorul sufla Duh Sfant peste credinciosi si acestia cad pe jos si raman asa de la cateva minute pana la ore si cica chiar si zile? Cand a suflat peste mine nu s-a intamplat nimic pentru ca ma indoiam de tot ceea ce se petrecea acolo, insa altii, care au cazut, mi-au spus ca in momentul cand s-a suflat peste ei, le-au derapat picioarele singure de pe sol si s-au trezit pe jos. Ce diferenta ca dintre Rai si Iad vedeti intre cele doua practici catolica si protestanta? Ca eu nu am vazut sa fie nici una, cu atat mai mult cu cat fac ritualul impreuna!
Citat:
După cum am spus, și în cazul Fecioarei Maria ferirea de păcatul original s-a făcut prin Jertfa lui Isus, numai că în acest caz a fost făcută cu anticipație, în baza evenimentelor viitoare. Dacă veți reflecta puțin la modul în care păcatul original a fost remis în cazul dv, veți descoperi că și la dv a funcționat un fel de anticipație: botezul a avut loc în baza promisiunii de credință viitoare făcute de nașii și de părinții dv. Remisiunea păcatului original a funcționat, dar acest lucru vă va mântui dacă și numai dacă veți spune și dv, ca și Sf Fecioară: "Fie mie după cuvântul tău" și veți duce o viață în acord cu acesta.
|
Si de ce nu s-a facut ferirea de pacatul original, tot in baza evenimentelor viitoare, pentru toti oamenii? Sau macar pentru o parte, ca de exemplu pentru Sf. Ioan Botezatorul?
Ati vazut vreodata sa se faca Botezul in baza promisiunii unor persoane nebotezate? Ca eu una, nu am vazut! Cand eu m-am nascut, Iisus deja platise pentru TOATE pacatele, iar promisiunea pentru mine a fost facuta de oameni DEJA BOTEZATI, si promisiunea consta doar in faptul ca o sa il accept pe Domnul in viata mea, cu alte cuvinte, ca o sa accept ceea ce Domnul a facut DEJA pentru mine. Nu este cazul Sfintei Fecioare pentru care nu a promis nimeni si Domnul inca nu facuse nimic, si pe deasupra avea si vointa libera sa refuze misiunea. Slava Domnului ca a avut puterea sa mearga pana la capat! Dar revenind, avand in vedere ca si Ioan Botezatorul a facut voia lui Dumnezeu, si el a zis, prin faptele sale, "Fie mie dupa cuvantul ta", si la fel si toti dreptii din Israel, ca au fost si oameni drepti in fata lui Dumnezeu care au facut voia Lui in toate, atunci, dupa teoria Dumneavoastra, trebuia sa fi fost si ei conceputi imaculat. Cine stie, poate ca asta va fi urmatoarea doctrina a Bisericii...