Citat:
În prealabil postat de adiandrea6
Exact! Din cauza asta Biserica lui Hristos sunt toti cei care cred in El, ei, credinciosii sunt mladitele si impreuna formeaza Biserica.
|
Tot cuvântul lui Iisus Hristos se referă la sfânta euharistie, iar aceia care nu au sfânta impărtășanie adevărată cu trupul și sângele Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos nu fac parte din Sfânta Biserică a lui Hristos.
Tot cuvântul lui Iisus Hristos este că le va trimite apostolilor Duhul Adevărului, iar Acela îi va călăuzi pe ei, Biserica lui Hristos, la tot adevărul. Iar Duhul Sfânt a călăuzit Biserica la tot adevărul învățând Biserica că Duhul Sfânt purcede de la Tatăl, iar aceia care nu acceptă călăuzirea Duhului Sfânt manifestată la sfintele sinoade ecumenice nu fac parte din Biserica lui Hristos.
Tot cuvântul lui Iisus ne învață că El a dat putere apostolilor Săi, și urmașilor acestora care au fost rânduiți prin punerea mâinilor, să ierte și să dezlege păcate, iar aceia care nu cred așa ceva înseamnă că nu fac parte din Biserica lui Hristos.
Tot cuvântul lui Iisus Hristos este că la sfânta taină a euharistiei, pâinea și vinul sunt trupul și sângele Domnului și nu reprezintă simbolic trupul și sângele Domnului. Prin urmare, cei care nu cred asemenea cuvântului lui Iisus Hristos nu fac parte din Biserica lui Hristos.
Tot cuvântul lui Hristos este acela că le va trimite apostolilor și Bisericii Duhul Adevărului, Care îi va conduce la tot adevărul, iar prin Duhul Sfânt Biserica a primit că doar cei care au adevărată taină a preoției sacramentale pot să săvârșească sfânta prefacere a darurilor de pâine și vin în trupul și sângele euharistic al Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos, bineînțeles prin puterea Duhului Sfânt, iar acele "bisericuțe" care nu pot să facă această sfântă taină, care nu au preoție sacramentală adevărată și care nu au învățătură adevărată despre sfânta euharistie nu fac parte din Sfânta Biserică a lui Hristos.