Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa
Stiu ca suna ciudat dar simt o frica... ca si cum... ca si cum as fi asezata pe carbuni incinsi, dar simturile-mi sunt amortite si nu simt cum ma ard, dar daca mai stau mult pe ei dupa ce-o sa ma ridic o sa incep sa ma dezmortesc si sa simt durerea pt totdeauna.
|
Cred că orice om care vrea sa se lepede de un pacate simte o frica gandindu-se ca viata lui va fi lipsita de o placere. Numai ca acesta placere este urmata de suferinta. Numai ca Dumnezeu nu ramane dator si compenseaza totul cu dragostea Sa, si cred ca stii despre ce e vorba.
Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa
Vreau sa ma spovedesc. Si mi-e teama. Pt ca:
-nu stiu carui duhovnic sa ma marturisesc. Imi este rusine sa ma marturisesc unuia de la biserica aproape de casa mea, m-as marturisi unuia de la o biserica din alt cartier, dar din cate stiu nu e bine, pt ca imi trebuie binecuvantare de la preotul din biserica de care apartin... nu stiu ce sa cred, nu stiu prea bine regulile astea.
|
Daca te-ai mai spovedit la preotul din cartierul tau ar fi bine sa te duci tot la el. Sau sa iei binecuvantare sa te duci la altul, asta in cazul in care vrei sa te duci la un alt preot despre care se stie ca e un duhovnic mai bun.
Rusine simtim cu totii cand mergem la spovedit, sa stii. Nu ne e rusine cand facem pacatele dar o simtim cand vrem sa ne spovedim, vezi ce viclean e vrajmasul... Dar cu ajutorul lui Dumnezeu trecem si peste asta.
Sa stii ca pentru un duhovnic faptul ca cineva vine cu pacate mari pe care vrea sa le stearga e o bucurie ca mai ajuta inca un suflet sa se indrepte catre Dumnezeu.
Nu vreau sa spun prea multe legat de relatia cu prietenul tau decat ca, daca el vrea sa continue viata fara sa vrea sa se intoarca la Hristos i-ai face un bine (mai ales ca tii la el si il iubesti) daca nu ai mai continua sa faci pacate impreuna cu el. Chiar daca va fi revoltat si aceasta situatie sau/si v-ar duce la despartire tu si Dumnezeu stiti ca e mai bine asa...
Noi, cei de pe forum incercam sa iti dam cele mai bune sfaturi, dar mai mult decat atat doar Dumnezeu te poate ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru tine si prietenul tau.
Dumnezeu sa te aiba in paza.