View Single Post
Vechi 01.09.2010, 12:42:16
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Stiu ce scrie la Geneza despre Potop, insa se stie tot de la Geneza ca la un moment dat au aparut oameni uriasi pe pamant, ca o consecinta a incrucisarii interzise dintre descendentii lui Set si descendentele lui Cain. Acesti uriasi se pare ca au supravietuit cumva Potopului, din moment ce stim clar ca uriasul Goliat (vedeti dimensiunile date la 1 Regi: peste 3 metri inaltime, purtand o armura de ~ 600 kg, adica nu era tocmai un simplu om ceva mai inalt...) a fost invins micutul David.Asta ca sa maresc neclaritatea. :)
Scuze pt ca am selectat doar pasajul despre Potop dar am zis sa fiu punctual.Intradevar in Geneza 6:4 sta scris ,,În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriași, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor și acestea începuseră a le naște fii: aceștia sunt vestiții viteji din vechime."

Insa intervin 2 probleme>Cel de Sus a spus :,,Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceștia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!"(Geneza 6:3) PS>daca as extinde discutia pe acesta tema(oamenii dinainte de potop) as ajunge la ,,Cartea lui Enoch"care,dupa cum stim,a fost incadrata ca apocrifa.

Deci avem,sa spunem,o durata fixa de viata.Mai apoi in Geneza 6:7 se spune ,,Și a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut".

Observam ca este clar:,,De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde".A existat insa o exceptie:

,,Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu."(Geneza 6:8).

Cel de Sus i-a intarit acesta exceptie: ,,Și a căutat Domnul Dumnezeu spre pământ și iată era stricat, căci tot trupul se abătuse de la calea sa pe pământ.Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Noe: "Sosit-a înaintea feței Mele sfârșitul a tot omul, căci s-a umplut pământul de nedreptățile lor, și iată Eu îi voi pierde de pe pământ."(Geneza 6:12-13)

si mai apoi

,,Și iată Eu voi aduce asupra pământului potop de apă, ca să pierd tot trupul de sub cer, în care este suflu de viață, și tot ce este pe pământ va pieri."(Geneza 6:17)

Este clar.In fara de cei din Arca lui Noe nu urma sa supravietuiasca nimeni si acest lucru este intarit de individualizarea legamintului ,,Iar cu tine voi face legământul Meu; și vei intra în corabie tu și împreună cu tine vor intra fiii tăi, femeia ta și femeile fiilor tăi."(Geneza 6:18)

Mai apoi,cum am citat in postul meu precedent,sta scris :

,,Și așa s-a stins toată ființa care se afla pe fața a tot pământul, de la om până la dobitoc și până la târâtoare și până la păsările cerului, toate s-au stins de pe pământ, și a rămas numai Noe și ce era cu el în corabie."(Geneza 7:23)"

Intradevar mi-ai adancit neclaritatea :) cu privire la aceea opinie a Sf. Nectarie de la Optina.Pur si simplu nu inteleg la ce se refera.In The Holy Bible este scris clar.Tocmai de aceea am cerut si un link unde sa-i citesc opinia,poate este facuta intr-un anumit context si nu inteleg eu.

Last edited by Scotianul; 01.09.2010 at 12:46:39.
Reply With Quote