View Single Post
Vechi 01.09.2010, 13:22:51
Scotianul
Guest

Lightbulb Update

In textul (linkul sursa l-am postat mai sus) pe care l-am citit ,,Conversatie intre un crestin ortodox si un cautator sincer al credintei ortodoxe" scris de catre domnul Vladimir Moss,sta scris asa:

,,Am zis ca Biserica lui Hristos, prin care inteleg in exclusivitate Biserica Ortodoxa, este singura Arca a mintuirii. Daca, asa cum Sf. Nectarie de la Optina a spus, au existat oameni in afara Arcai lui Noe care n-au murit, atunci exista si oameni in afara Bisericii care vor fi mintuiti."

Am cautat si iata ce am gasit referitor la cele spuse de Sf Nectarie de la Optina:

1).,,În zilele lui Noe, Dumnezeu, timp de o suta de ani, a spus ca va fi potopul, dar oamenii nu au crezut, nu s-au pocait, si dintr-o multime de oameni s-a gasit doar un singur drept cu familia lui. Asa va fi si la venirea Fiului Omului” (Matei 24, 37)."

(Se vede si mai clar in Matei 24:38-39>,,Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,Și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului.">nota mea)

Nota>este evident ca sfantul nu a spus altceva decat cele scrise in The Holy Bible.Nici vorba de alti supravietuitori in afara celor din Arca lui Noe.

si tot Sfantul Nectarie de la Optina spune:

2).,,În ultimele timpuri, credinciosilor li se vor întâmpla aceleasi lucruri care li s-au întâmplat Apostolilor înainte de Adormirea Maicii Domnului. Fiecare credincios, oriunde ar fi, va fi adus pe nori în Corabia-Biserica. Doar cei ce se vor afla în ea vor fi mântuiti“.Si tot sfantul spunea: ,,Si nu o data repeta: „Tineti cu tarie Ortodoxia".

Este evident ca facea vorbire despre Biserica Ortodoxa cand spunea ,,Corabia-Biserica".

Nota>este iarasi evident ca sfantul nici nu concepea posibilitatea ca cineva sa se mantuiasca in fara Bisericii Ortodoxe.

Sursa citatelor mele este: http://www.crestinortodox.ro/comunit...ptopic_id=2853 In acest link este indicata si sursa-text de la care s-a plecat: ,,Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum, Ed. Biserica Ortodoxa, Alexandria, 2004.

Va rog sa observati cu atentie cele spuse in ultimul link postat de mine si citate mai sus in comparatie cu textul domnului Vladimir Moss.Si pe acest aspect,cu respect,astept clarificari.Cu multumiri.

IN ALTA ORDINE DE IDEI>mai am o neclaritate:

a).tot in acel text( ,,Conversatie intre un crestin ortodox si un cautator sincer al credintei ortodoxe" ) se spune ,,Cu alte cuvinte, ignoranta cu privire la voia Domnului si adevarul Sau poate imblinzi sentinta, dar nu o poate inlatura complet.".As dori,cu multumiri,sa stiu ce se intelege exact ,dpdv ortodox, prin ,,ignoranta cu privire la voia Domnului si adevarul Sau poate imblinzi sentinta".Fara a abuza de rabdarea nimanui as dori si o fundamentare teologica in acest sens.

Scuze pentru multiplele intrebari.

Last edited by Scotianul; 01.09.2010 at 14:12:09.
Reply With Quote