Citat:
În prealabil postat de iimro2003
... am realizat ca imi racesc gura de pomana si stric orzul pe giste. ... .
|
va multumesc pentru modul de abordare. as fi preferat insa sa veniti cu argumentatii solide in favoarea unei compatibilitati intre practicile reiki si viata in Hristos conform invataturii ortodoxe.
prin atitudinea dumneavoastra nu faceti decat sa intariti pozitia de incopatibilitate.
Nu putem "sluji la 2 stapani"... nu putem cauta mantuirea si la Hristos si prin tehnici si practici mistico-religioase straine de ortodoxie.
Sfanta Scriptura arata clar pedeapsa celor care alearga si la alti dumnezei... si practici mistico-religioase straine de Dumnezeul caruia ii apartin:
"2. Iar Ohozia, căzând printre gratiile foișorului său cel din Samaria, s-a îmbolnăvit și a trimis soli și le-a zis: ?Duceți-vă și întrebați pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului: Mă voi însănătoși eu oare din boala aceasta?" și aceștia s-au dus să întrebe.
3. Atunci îngerul Domnului a zis către Ilie Tesviteanul: ?Scoală și ieși înaintea trimișilor regelui Samariei și le spune: Au doară în Israel nu este Dumnezeu, de vă duceți să întrebați pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului?
4. De aceea așa zice Domnul: Din patul în care te-ai suit, nu te vei mai coborî, ci vei muri". Și s-a dus Ilie și le-a spus.
5. Atunci s-au întors solii la Ohozia și acesta le-a zis: ?De ce v-ați întors?"
6. Iar ei i-au răspuns: ?Ne-a ieșit înainte un om și ne-a zis: Întoarceți-vă și vă duceți la regele care v-a trimis și-i spuneți: Așa zice Domnul: Au doar nu este în Israel Dumnezeu, de trimiți să întrebe pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului? De aceea nu te vei mai coborî din patul în care te-ai suit, ci vei muri". ...
Și apoi a murit Ohozia, după cuvântul Domnului pe care l-a rostit Ilie." IV Regi 1,2-6,17.