Citat:
În prealabil postat de adiandrea6
Aveti dreptate in ceea ce ati scris: Apostolii au primit Duh Sfant ca sa ii conduca pe oameni la "tot adevarul", iar Adevarul este Iisus Hristos, Calea, Adevarul si Viata. Si asta se urmareste in toate Bisericile crestine, conducerea omului la Hristos. Nici eu nu am zis altceva.
Cat despre Euharistie, cine crede in Cuvantul Domnului, crede pana la capat, adica crede in Evanghelia Sa unde scrie ca painea ESTE trupul Sau si vinul ESTE Sangele Sau. Nu am vazut inca in nici o Evanghelie ca in loc de "ESTE" sa fie scris "reprezinta simbolic". Dumneavoastra ati vazut?
Acum, daca ne luam dupa sinoade, stiti ca doua sinoade L-au condamnat pe Sfantul Ioan Gura de Aur si din cauza lor a murit in exil? Stiti ca hotarari date de unele sinoade au fost anulate de altele? Stiti ca sinoadele la vest nu zic la fel ca la est? Asa ca, daca un sinod spune ceva ce nu conduce la Hristos, eu am obligatia din partea lui Hristos sa nu il ascult, pentru ca Hristos imi zice prin Evanghelia Sa sa nu numesc pe nimeni Invatator decat pe El. In concluzie, ascult cu draga inima orice Sinod care ma conduce la Iisus, si refuz ascultarea oricarui sinod care ma indeparteaza de Iisus, caci oitele Lui ii recunosc glasul si nu se duc dupa voci straine, ci se duc doar dupa El. Si asta fac si eu.
|
Problema cu sfânta taină a euharistiei este una oarecum cunoscută, iar ceea ce dumneata încerci să faci este să creezi o manipulare și o diversiune mai mult decât evidentă. Se știe că toate cultele neoprotestante, și chiar unele protestante, nu cred în sfânta euharistie și nu cred așa cum crede Biserica lui Hristos, cea care este călăuzită de Duhul Sfânt. Pe de altă parte nu doar credința lor este alterată și falsă, ci chiar și practica lor este așa pentru că neavând preoție sacramentală ei nu pot oficia sfintele taine, și în primul rând sfânta euharistie. Deci, pe marginea acestei probleme nu are rost să mai glosăm pentru că lucrurile sunt mai mult decât limpezi, iar noi ortodocșii adevărați, nu cei care jucăm mai multe cărți, nu acceptăm diversiuni și manipulări religioase de genul celor pe care le încerci dumneata.
Nu știu ce hotărâri au schimbat sau nu sinoadele ecumenice, însă eu nu îmi aduc aminte să fi schimbat dogmele credinței creștine. Deci ți-am spus și îți repet, lasă-ne cu diversiunile și manipulările acestea subtile.