View Single Post
Vechi 01.09.2010, 15:25:45
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Nu cred că amânarea botezului ar duce în mod necesar la adâncirea persoanei în starea păcatului. Pe de altă parte, există persoane care s-au adâncit și se adâncesc în starea păcatului chiar și dacă au primit sfânta taină a botezului, fapt care scoate în evidență necesitatea unei lucrări mai asidue și mai profunde, mai responsabile din partea clerului și din partea celorlalți creștini ortodocși, asupra sufletului persoanei botezate. Cred că este o obligație și o cerință de o mare responsabilitate ca în inițierea și viața creștină să se pună cât mai mult accent pe calitatea inițierii și a viețuirii creștine ortodoxe, iar cantitatea să mai fie lăsată la o parte pentru că se va îngriji Dumnezeu să fie și cantitate.
Sfintii Parinti vorbesc despre pacatul stramosesc ca boala spirituala, aceasta boala stagneaza sau se agraveaza in timp? De aceea Biserica a administrat Botezul pruncilor. Nu pot sa sustin ca pacatul stramosesc nu are cosecinte in timp asupra celor care nu sunt botezati. daca nu are consecinte inseamna ca totul se transforma intr-o relatie juridica, pacatul a fost o jignire iar botezul este o impacare. Nu cred ca Sfintii Parinti au gandit asa.
Reply With Quote