View Single Post
Vechi 01.09.2010, 16:56:07
OmuBun
Guest

Implicit

Tocmai mi-am amintit de cateva lucruri auzite la Sihastrie in cele cateva zile de sedere. In timp ce curatam ceapa impreuna cu cativa preoti-calugari, o doamna mai in varsta a intrebat daca e adevarat ca la Muntele Athos sunt 7 calugari deosebiti care se roaga pentru lumea intreaga, dar care nu pot fi vazuti de nimeni. Unul dintre preoti ne-a confirmat continuand cu amanunte. E adevarat ca acei calugari nu pot fi vazuti de oricine, desi ei traiesc printre ceilalti, dar ei intre ei se vad si mai ales sunt vazuti de catre preotul care le da Sfanta Impartasanie. Pentru acesti oameni, nu exista nici cea mai mica indoiala ca au devenit sfinti inca din timpul vietii.
O alta intamplare de care ne-a vorbit parintele-calugar, care avea o blandete in voce ce-ti aducea in suflet toata pacea lumii, a fost despre un pusnic cu care au stat de vorba cu cativa ani in urma, prin padurile din jurul manastirii. Acel pusnic spunea ca n-a mai mancat nimic de 20 de ani! Singura hrana: rugaciunea inimii!
Chiar in vara aceasta, un alt calugar care "facea ascultare" in padure (poate la bureti, poate la lemne...) a vazut intr-o poenita un batran cu barba alba pana la brau, imbracat in manta calugareasca. A incercat atunci sa-l urmareasca discret ca sa vada unde merge. Pentru o clipa s-a impiedicat de o creanga, mutandu-si privirea in jos. Cand a ridicat-o, batranul disparuse. A mers apoi si a cercetat locul unde tocmai il vazuse, dar n-a putut afla decat un miros foarte placut de mir, dar un mir pe care nu-l mai simtise pana atunci. (Cred ca printre cei care au fost pe jos in pelerinaje si au trecut prin paduri, nu se poate sa nu fi intalnit astfel de zone in care in mod inexplicabil, in jur pluteste un miros de mir cu totul divin! Eu am intalnit asa ceva prin 2003, in padurile dintre Sihla si Sihastrie.)

In ciuda faptului ca avem o tara condusa de hoti si escroci, muntii nostri ascund ostenitori ai rugaciunii celei mai inalte. Eu nadajduiesc ca daca poporul nostru va fi salvat, in primul rand acestor pusnici le vom datora mila lui Dumnezeu!
Reply With Quote