View Single Post
Vechi 01.09.2010, 17:17:06
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Domnule, eu cred că am spus foarte clar că părerea mea este că sunt pentru botezul la copiilor, dar cu condiția ca aceia care își iau răspunderea pentru călăuzirea lor în viața creștină ortodoxă să fie ei la rândul lor adevărați creștini, responsabili, buni cunoscători ai credinței creștine adevărate, adică ortodoxe, nu oameni care ei în primul rând nu sunt creștini adevărați atât după trăire cât și după cunoaștere. Părerea mea este ca nașii să fie aleși după viețuirea și cunoașterea ortodoxiei, iar părinții și nașii, care ei nu se află într-o stare de trăire și cunoaștere a ortodoxiei, să se pună la punct sub atenta observare a preoților, episcopilor și duhovnicilor, iar doar mai apoi sau chiar și concomitent să se săvârșească taina botezului pruncilor sau copiilor. Ceea ce vreau să semnalez este că este necesar, din punctul meu de vedere, ca sfânta taină a botezului să fie conștientizată în toate aspectele ei, dacă nu de cei mici, atunci cel puțin de aceia care sunt la vârste mature și că responsabilitatea cea mai mare cu privire la inițierea și trăirea unei adevărate vieți creștine ortodoxe atârnă pe umerii slujitorilor sfintelor altare ale Bisericii, dar și pe umerii celor care deja sunt creștini ortodocși.
Aici suntem clar de acord, ca ar fi foarte bine ca nasii sa fie crestini adevarati. Dar Taina Botezului nu trebuie conditionata de acest aspect, pentru ca nu exista niciun motiv pe lume pentru care cineva ar fi vrednic sa fie botezat.

Ar fi insa bine ca preotii sa-i cerceteze putin pe nasi inainte, poate asa i-ar face putin mai constienti.
Reply With Quote