View Single Post
Vechi 01.09.2010, 17:54:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Nefericită comparație! Crucea nu este opera lui Hristos, ci "opera" răutății umane. Hristos a venit să ne salveze din păcat și noi I-am pregătit o cruce!
Crucea ca Altar de Jertfa este sfintita de prezenta pe ea a Lui Dumnezeu-Fiul intrupat in Dumnezeu-Om. Este solutia aleasa de Ratiunea care este Hristos de a invinge raul, impacandu-ne cu Dumnezeu-Tatal, dar respectand totodata si libertatea ingerilor si a oamenilor.

Dintr-un simplu obiect, Crucea devine deodata parte dintre cele inalte, dintru inaltimi sau dintre cele de sus pe care Dumnezeu-Fiul ni le-a pregatit spre ajutor in lupta impotriva raului. Noi mereu Il slavim pe Dumnezeu intru Sfintii Lui, intru Ingerii Lui si intru Crucea Lui. Marire care se vede reprezentata, poate ca nu accidental, prin semnul "+", adica: mai multa iubire, mai bine, mai aproape de Dumnezeu, la nesfarsit, spre asemanarea cu El. Crucea poate fi inteleasa si ca adunare a tuturor intr-una, in Trup al Lui Hristos.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote