View Single Post
Vechi 01.09.2010, 19:45:41
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Problema cu sfânta taină a euharistiei este una oarecum cunoscută, iar ceea ce dumneata încerci să faci este să creezi o manipulare și o diversiune mai mult decât evidentă. Se știe că toate cultele neoprotestante, și chiar unele protestante, nu cred în sfânta euharistie și nu cred așa cum crede Biserica lui Hristos, cea care este călăuzită de Duhul Sfânt.
Cum adica se stie? Se stie de catre cine? De ei sau de dusmanii lor? De ce atunci cand ii intrebam nu se confirma ceea ce afirmati despre ei? Acum chiar ma gandesc sa fac un topic despre asta ca sa ii intrebam pe cei care intra pe acest site, sa vedem ce ne spun ei, din interior. Pentru ca eu, cu cati am vorbit, nu am auzit sa afirme ceea ce spuneti dumneavoastra despre ei. Iar pe mine nu ma intereseaza parerile dusmanilor lor despre ei, ci ma intereseaza ce cred ei cu adevarat.

Citat:
Pe de altă parte nu doar credința lor este alterată și falsă,
Daca faptul ca ei cred in Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu rastignit pentru iertarea pacatelor noastre, asa cum scrie in Biblie, si cred toate despre El asa cum scrie in Biblie (ca nu degeaba ii acuzati ca sunt Sola Scriptura), deci daca faptul de a crede in ceea ce scrie Evanghelia este in conceptia dumneavoastra alterat si fals, pai atunci cred ca dumneavoastra sunteti cel care trebuie sa va revizuiti putin credinta, pentru ca Iisus este asa cum scrie in Evanghelie!

Citat:
ci chiar și practica lor este așa
Ati practicat la ei ca sa puteti sa va pronuntati?

Citat:
pentru că neavând preoție sacramentală ei nu pot oficia sfintele taine
Asta o spune Dumnezeu sau este parerea dumneavoastra proprie? Pentru ca eu va pot arata ce a zis Domnul si nu este cum ziceti dumneavoastra, si de altfel am tot dat paragraful cu pricina in care le spune apostolilor sa nu ii opreasca pe cei care cred in El chiar daca nu ii urmeaza pe ei. Credeti ca numai apostolilor au fost adresate acele cuvinte sau si urmasilor acestora? Si vedeti ca credinta nu este falsa nici la cei care nu ii urmeaza pe apostoli ci cred in Domnul fara sa ii urmeze neaparat pe acestia? Dumneavoastra chiar credeti ca Dumnezeu se poate contrazice si isi poate retrage ulterior cuvantul doar pentru ca oamenii, chiar si sfinti sa fie ei, nu l-au inteles pe deplin?

Citat:
, și în primul rând sfânta euharistie.
Ce parere aveti, cei care credeau in Domnul dar nu ii urmau pe apostoli si despre care Domnul le-a zis apostolilor sa nu ii opreasca pentru ca este bine ceea ce fac, au oficiat Sfanta Taina a Euharistiei?

Citat:
Deci, pe marginea acestei probleme nu are rost să mai glosăm pentru că lucrurile sunt mai mult decât limpezi, iar noi ortodocșii adevărați, nu cei care jucăm mai multe cărți, nu acceptăm diversiuni și manipulări religioase de genul celor pe care le încerci dumneata.
Intr-adevar sunt mai mult decat limpezi pentru cei ce pot accepta cu inima usoara tot ceea ce Domnul a spus in Evanghelia Sa. Pentru cei cu inima incrancenata insa, nu este decat suferinta acest Cuvant al Domnului si se vede dupa violenta cu care ii atacati pe altii care cred in acelasi Hristos Fiu al lui Dumnezeu, in care credeti si dumneavoastra, fara sa doriti sa invatati de la Domnul (si nu de la oameni) ca El nu doreste sa ii opriti pe cei care cred in El.

Citat:
Nu știu ce hotărâri au schimbat sau nu sinoadele ecumenice, însă eu nu îmi aduc aminte să fi schimbat dogmele credinței creștine. Deci ți-am spus și îți repet, lasă-ne cu diversiunile și manipulările acestea subtile.
Pai daca nu stiti ce s-a discutat la sinoadele ecumenice, nu aveti cum sa va amintiti ceva, pentru ca, nu puteti uita ceea ce nu ati stiut niciodata, ci asta se numeste ignoranta. Si omul are dreptul sa fie ignorant daca asa ii place sau daca nu are timp sa citeasca tot ceea ce s-a spus/scris, dar in cazul asta nu vad cum isi permite sa ii contrazica pe altii in necunostinta de cauza...

Last edited by adiandrea6; 01.09.2010 at 19:51:59.
Reply With Quote