View Single Post
Vechi 01.09.2010, 20:04:16
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cristina, stiam ca asta este o conditie in dreptul canonic catolic, nu ortodox.

Sigur ca orice casatorie trebuie sa fie deschisa vietii. Insa cati (mai ales barbati) nu spun la inceput 'eu nu vreau copii' si pe urma isi schimba paerea? Cunosc cazuri.
Si de multe ori nu spun asta din egoism, ci din cauza experientelor negative din copilarie (parinti divortati, suferinte diverse..)
Prima data am citit chestia asta intr-o carte a pr. Ioanichie Balan, apoi am mai intalnit-o in cateva carti ortodoxe si am auzit-o si in predici. Din cartea pr. ioanichie Balan iti pot cita. In ceea ce-i priveste pe catolici, probabil vor interveni si ei in discutie oferindu-ne trimiteri exacte spre documente magisteriale si/sau enciclice papale... Din pacate noi ortodocsii nu avem documentele puse in regula....

Si eu cunosc cazuri in care pozitia sotului care nu voia sa auda de copii s-a schimbat, dar cunosc si cazuri cand intransigenta lui pe pozitie a dus la AVORT!!! Nici o femeie crestina aflata in deplinatatea facultatilor sale mintale nu ar trebui sa accepte o astfel de situatie pentru ca... NICIODATA ACTUL SEXUAL NU POATE FI SEPARAT 100% DE PROCREATIE, pentru ca NU EXISTA CONTRACEPTIE SIGURA 100%, de aici rezulta ca s-ar putea sa fim nevoite sa luam in discutie ... AVORTUL!!!!
Reply With Quote