View Single Post
Vechi 01.09.2010, 21:54:26
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Nu te supara, personal folosesc Debian Squeeze x86_64 si cele mai captivante jocuri le-am jucat sub linux 8-)
OK, nici nu am vrut să susțin că distribuțiile Linux (și mai ales cele Debian, până la urmă Ubuntu este tot un Debian, construit pe baza acestuia) nu ar avea jocuri și probabil, din cele mai bune. Am vrut doar să subliniez aspectul comercial al SO Windows care din dorința de câștiguri fabuloase cultivă / întrețin această dorință spre jocurile comerciale (pentru acestea și pentru aplicațiile serioase plătești de te doare capul, asta dacă nu te complaci în situația de hacker / cracker). Iar sub distribuțiile Linux, jocurile sunt de cele mai multe ori gratuite și nici nu-ți "destabilizează" softurile instalate pe calculator sau chiar componentele hardware. Ce plăcere simțeam când în plin "avânt creator" îmi apărea un ecran negru sau albastru (cu indicații precise de nerecunoaștere a hard-ului sau mai știu eu ce erori)! Timpul e prea prețios ca să mi-l pierd cu descoperirea de programe antivirus, reinstalări, salvări pe suporturi externe etc.
De ce spun Linux și sunt fan Linux (e aproape o filosofie de viață)? Distribuțiile de Linux conțin o sumedenie de softuri opensource aproape pentru orice dorești. Cel care vrea să învețe cu adevărat informatică nu va rămâne prea mult cu Windows-ul în brațe. Și dorința de a învăța informatică poate fi o alternativă la jocuri atunci când deschidem calculatorul.
Totuși, până la urmă e o chestiune de alegere, sunt destui informaticieni capabili care se simt destul de bine pe lângă "realizările" lui Billy Gates.

Iertare pentru acest off topic. Nu am să mai intervin în acest topic cu astfel de probleme.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote