View Single Post
Vechi 01.09.2010, 23:27:24
samson samson is offline
Banned

Data înregistrării: 25.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Si atunci as intreba si eu, oare famenul s-a dus in Etiopia doar cu o baitza buna facuta prin botez, fara a primi Duhul Sfant? sau l-a primit odata cu botezul?
Famenul etiopian a crezut in Hristos. Cand l-a intrebat pe Filip daca poate sa se boteze acesta i-a raspuns:
"Și, pe când mergeau pe cale, au ajuns la o apă; iar famenul a zis: Iată apă. Ce mă împiedică să fiu botezat?
Filip a zis: Dacă crezi din toată inima, este cu putință. Și el, răspunzând, a zis: Cred că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu."

Duhul Sfant l-a primit prin credinta in Hristos. In Faptele apostolilor sunt prezentate situatii in care cineva primeste Duhul Sfant prin intermediul apostolilor sau direct de la Dumnezeu. In cazul famenului e valabila a doua varianta. Filip nici nu putea transmite Duhul Sfant, vezi cazul cu cei din Samaria.

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Anania nu era Apostol, si si-a pus mainile pe Saul...cum explici?
Si atunci as intreba si eu, oare famenul s-a dus in Etiopia doar cu o baitza buna facuta prin botez?
Lui Anania i-a poruncit Dumnezeu sa se duca sa isi puna mainile peste Pavel. Repet ce am zis intr-o alta postare, Dumnezeu e cel care da Duhul Sfant, nu omul asa ca nu era nici o problema pentru Anania sa isi puna mainile peste Pavel si sa ii transmita Duhul Sfant de vreme ce Dumnezeu i-a poruncit asa.
Iar la Anania a fost un caz singular,el nu putea transmite Duh Sfant , doar apostolii puteau.
Si tie daca Dumnezeu iti zice du-te si pune-ti mainile peste X ca sa ii dai Duh Sfant vei putea sa o faci pentru ca Dumnezeu e cel care o face prin tine.
Reply With Quote