Draga Catisma ne vom ruga si noi pentru tine. Nu cred ca marii duhovnici cand s-au lovit de astfel de cazuri au spus - eu voi lucra cu tine timp de cateva saptamani, apoi trebuie sa mergi la psihiatru. Cereau de la Dumnezeu sa-Si reverse peste persoana bolnava darurile Sale, ca ea sa plece de la ei vindecata. Si s-au facut multe minuni de acest fel. Nu trebuie sa deznadajduiesti, crede, si va veni si ziua cand soarele va cunoaste doar rasaritul, nu si apusul.
Nu vreau sa fiu inteles gresit, si anume ca as fi impotriva doctorilor. Dumnezeu face minuni si prin acestia. Dar cel mai bine este sa smulgi raul din radacina. Consider ca un psihiatru nu patrunde atat de adanc in om, ca un duhovnic. Poate rupe buruiana, dar nu o scoate din radacina. Este punctul meu de vedere.
E adevarat ca e mai usor sa iei un pumn de pastile, decat sa stai precum slabanogul de la scaldatoarea Vitezda cu credinta ca vei fi vindecat. El nu a stat un an si apoi a plecat. A stat acolo ani cu credinta ca va fi vindecat si asta in conditiile in care nu avea pe nimeni sa-l arunce in scaldatoare. Si a fost vindecat, nu prin aruncarea de cineva in apa tulburata de inger, ci de Hristos. A venit personal la el. Asta face cu fiecare dintre noi, atunci cand crede cu adevarat.
|