Păi vedeți, e vorba că nu ai voie să defăimezi pe nimeni, și nici pe tine doar așa de-a moaca, fiindcă și tu ești om... ca nu cumva să fi atras într-o ceartă; ce artă? Păi artă marțială, acolo unde se luptă pământ contra pământ ca tu să fi judecătoareaoareaoarea de le mijloc: ''...cel mai mare dobitoc este cel de la mijloc!'' și să cazi în gro-apă ca piterouiul aruncat de un înțelept nebun pe care apoi se chinuie alți 10 înțelepți nebuni ca să-l scoată afară.
Nu-i bai. Bine că...
Dar stai așa...
Citat:
''De ce crezi ca mi-a dat Dumnezeu mitea?sa judec cu ea nu?Daca considera ca nu e bine ca omul sa judece nu mai ne dadea minte.''
|
Așa este, dar mereu a zis Tata: Astăzi, începe cu tine, nu mai tot amâna...
Uite zi după mine dacă nu ești în stare:
''-Nu mi se cuvine mie să mă unesc cu mineu și să mănânc mortăciuni măcelărite frumos... ca să te închini tu la cine nu trebuie crezând că de frică așa mă ajuzi, păi tu nu vezi ce poftesc eu?''
Eu poftesc un fruct, dar nu e fruct, ci dacă o să te uiți mai bine este o goglindă unde te vezi frumos... foarte frumos că te-a lins un șarpe... dar uită-te mai bine să vezi că ai și cornițe... iar la spate o codiță... și fără să vrei dai din ea când te bucuri... exact ca un cățeluș de pluș ce și-a îngropat ciolanul cel mare și alb în pâmânt... cică pentru ca să nu se mai certe pământ cu pâmânt și eu să cad mereu ca prostu* satului sau a statului tot mereu la mijloc, în bot: ''... cel mai mare dobitoc este cel de la mijloc, dobitocul dobitoacelor, adică șarpele așa cum am mai scris cândva... am impresia că tot de la Tata.''
Sigur că e greu să începi, să pui început bun... este exact așa ca la lubeniță, cantalup sau cum îi zice pe la voi, îi faci o cruce cu cuțitul și apoi tai un cep mic și o guști... e bună... dar ai grijă să rămână inima ta cercuită la învârtoșarea inimii... adică să nu mi te răzgândești după ce începe dracul să-ți numere banii... să faci mofturi că e prea scump.
Deci chiar trebuie să-ți ieși din mințile tale și să intri în mintea Lui Dumnezeu, altfel nu văd cum ai putea să nu te stârnești, să nu te provoci, să nu te asmuți la ceartă; ce artă? Artă marțială! așa ca să te dea la gazetă... sau să te aduleze medam... știți voi care... aia care-l hrănește pe bubico cu zăhărel... știți voi la care bubuico mă refer și știți și cine e modam!
Dar
ăla era milițian și venise
la furat fîn.
Doamne Ajută!