Mobilizarea Romaniei va crea probleme structurale imense. Economia se va schimba peste noapte iar oamenii in o voce generala vor spune "nu e problema mea ce se intampla la ei, mie mi-e rau oricum". Asta din punctul de vedere socio-uman.
Din punct de vedere militar, suntem un dezastru total. M-am uitat recent pe un studiu si am realizat ca tari care nu creadeam sa sunt tari sunt mai pregatite si avansate militar decat noi. Nu neaparat din punct de vedere tehnic, dar suport logistic, pregatire tactica si lipsa unei strategii generale. Cei mai multi generali sunt acolo pentru rang, nu au mai avut pregatire de zeci de ani.
Acum in privinta razboiului, nu cred ca se va intampla. Iranul are curaj, dar stiind tactica americanilor va fi vid de orice fel de conducere. In ultimii ani America s-a concentrat pe crearea unor comandouri speciale pentru a UCIDE liderii "insurgenti".
Totusi, Dumnezeu sa aiba mila de noi si de toti oamenii ce cred ca lupta si conflictul duc la orice decat moarte. Numai El stie ce va fi!
|