Citat:
În prealabil postat de AndreiM
Uite ceva interesant:
A-ti cere iertare inseamna a regreta ceva prin Dumnezeu fata de tine sau alt om.
A-ti cere scuze inseamna a regreta ceva prin tine cu referire la alt om.
Nu te judec haitchi, faptul ca am raspuns la ce ai scris tu inseamna ca imi pasa de ce zici si ca vreau sa discutam mai mult pe tema asta. Daca nu spun lucruri care iti convin nu inseamna ca nu inteleg sau ca te judec, pur si simplu privesc situatie din alta perspectiva.Dumnezeu deseori vorbeste prin oamenii placuti Lui, iar acestia spun ca orice in afara de Cuvantul Lui e gresit. Eu sunt de acord cu asta. Prin deductie logica, si Reiki e gresit pentru ca foloseste lucruri ce contravin Cuvantului Lui.
As vrea sa imi cer iertare si scuze si pentru ca nu am reusit sa ma fac inteles si pentru ca probabil ti-am lasat un gust amar in gura. Numai Dumnezeu te poate judeca, ceilalti iti considera actiunile. Dar a-L iubi pe Dumnezeu inseamna a-L cunoaste si a te dedica Lui intru totul.
|
Si tu dai citate din carti si cand e sa aplici credinta, ce faci? Fugi in munti unde nu ai cum sa pacatuiesti? Reprezentantii bisericii traiesc intr-o permanenta frica de cunoastere, indiferent cum s-ar numi ea, de frica sa nu dea fata-n fata cu necuratu'. Pentru ei, ca vorbim de Reiki, sau de medicina clasica sau alternativa ori de orice alt domeniu al stiintei, pentru ei e acelasi lucru. Stiinta, de orice fel ar fi ea, reprezinta erezie deoarece poate fi de la necuratu'. Nu pot demonstra, insa, ca sa nu greseasca, o resping din start. Pai nu te simti in epoca de piatra mon cher? Si apoi ma scuzi, dar ce treaba are vrajitoria si satanismul in toata treaba asta? Saracul Giodano Bruno cu ce a gresit in fata bisericii de l-au facut eretic si l-au ars pe rug? La ce-i trebuia lui sa stie daca se invarte sau nu pamantul atata vreme cat credea in Dumnezeu? Andrei, tu te auzi vorbind sau vrei doar sa ma provoci?
E bine sa ascultam si sa cunoastem toate parerile insa nu trebuie sa uitam ca adevarul de multe ori se afla la mijloc.
Si inca un lucru: definitiile tale cu privire la iertare si regret, nu crezi ca ar trebui sa le mai "ajustezi" putin? Eu recunosc faptul ca, nu credeam niciodata ca pe un asemenea forum am sa gasesc oameni atat de indoctrinati, crede-ma. Oricine mi-ar fi spus, nu as fi crezut. Am considerat intotdeauna ca romanii sunt oameni cu "scaun la cap" dar incep sa ma indoiesc profund. Nici nu ma mir ca tara asta a ajuns asa. Cum crezi tu ca cu o asemenea gandire, noi putem progresa ca neam si tara? Cum, daca respingem aproape tot din FRICA sa nu gresim cumva?