Cu mai bine de 30 de ani in urma, am trait aproximativ cam aceeasi poveste, doar ca intre noi era o dragoste pe cat de sincera pe atat de nevinovata. Eu nu pot sa spun ca nu credeam in Dumnezeu, dar nu intelegeam mare lucru. O iubeam cu toata fiinta mea si nu ma deranja sa astept pana dupa ce ne vom casatori, dar, ipotetic, nu puteam sa accept postul, cel putin in relatia intima. Ma tara prin biserici si ma plictiseam grozav fiindca eu mergeam de dragul ei. Nu intelegeam nimic din sfanta Liturghie si abia asteptam sa se termine... 8-9 ani a durat relatia noastra, pana cand mama-sa (o femeie extrem de credincioasa) a facut cercetari si i-a gasit pe cineva care s-o merite cu adevarat. Acum este o preoteasa admirabila si foarte apreciata in oras. Anii au trecut, dar relatia noastra a ramas la fel de sincera si nevinovata. Ei ii datorez foarte mult din ceea ce-am ajuns astazi, si stiu ca s-a rugat mult pentru mine. Toata familia mea o iubeste ca pe cineva foarte drag. Copii ei au crescut sub ochii mei, iar cand ii vedeam prin oras, intram in prima cofetarie si le luam "ceva bun". Acum ne vedem din cand in cand la biserica si ma privesc ca pe unchiul lor cel mai apropiat... Nu regret nimic din tot ce s-a intamplat in relatia noastra. Nici macar decizia mamei ei de a o marita cu cineva pe care practic nu-l cunostea, nu am comentat-o. I-am spus doar: "Te iubesc atat de mult incat renunt la tine, daca asta iti este tie de folos in viata!" Mai tarziu mi-a dat si mie Dumnezeu mai mult decat meritam...
Sfatul meu: Nimic pe lumea asta nu poate fi mai presus de relatia ta cu Dumnezeu, indiferent cate incurajari vor veni din partea celor dragi. Eu sunt de principiu ca daca toata lumea e de acord cu ceva anume, atunci inseamna ca nu e deloc in ordine. Pentru ca de obicei, diavolul intervine sa zdruncine un plan placut lui Dumnezeu, iar daca nu-l zdruncina, inseamna ca-i de fapt planul lui. Poate ca totusi nu-i pierduta relatia voastra, dar cu siguranta este sortita esecului mai devreme sau mai tarziu (cunosc un asemenea caz cand in urma unui astfel de compromis, dupa nici 10 ani, ea a ramas o tanara vaduva cu doi copii, care nu va accepta niciodata sa-si refaca viata). Relatia de cuplu este aceea de a va salva unul pe celalalt. Ori el... dupa un timp, te va epuiza total, iar tu vei pierde si ce-ai avut dintotdeauna: credinta.
Ai mare grija de tine, draga mea. Macar un lucru trebuie sa intelegi: "Cine se-aseamana, se aduna!" Poate ca voi va asemanati in ceva anume, dar in cel mai important, nu, iar asta va va distruge intr-o zi!
|