Citat:
În prealabil postat de Doriana
Haitchi e probabil nevinovata (desi nu -mi vine sa cred ca nu stie ce e aceea New Age). Ea chiar crede ca a gasit ceva extraordinar.
Haitchi, draga mea, sub acest limbaj de lemn al crestinilor se ascunde o anumita stiinta; mai ales ca unii din noi am trecut pe unde treci tu acum si am sustinut cu multa convingere ca ceea ce facem e bine...asta pana cand ne-am lovit de consecinte...
Spui ca vrei sa faci diferenta intre religie si stiinta; ei bine, nu prea e posibil. Religia noastra determina ceea ce suntem si se reflecta in fiecare coltisor al vietii noastre, influentand-o in bine sau in rau. Orice actiune a noastra are implicatii spirituale, mai ales lupta de a ne echilibra sau chiar deschide chakrele. Tu stii foarte bine ca nu poti separa corpul energetic de cel spiritual si orice actiune asupra unuia din ele are consecinte si pentru celalalt.
Problema nu este echilibrarea chakrelor, care este de dorit, ci metoda. Orice actiune spirituala trebuie sa fie facuta de, cu si pentru Dumnezeu, altfel ne va duce in jos. Spuneai ca aceasta metoda are efect daca crezi in ea...ei, bine, chiar aici este problema: Nu ma vindeca reiki, ci credinta mea in ea. Credinta este o forta extraordinar de puternica, iar Dumnezeu doreste ca TOATA credinta noastra sa se raporteze la El, si nu la orice altceva. Iisus a spus: "Aveti credinta in Dumnezeu si aveti credinta in Mine!"...atat...Care este diferenta dintre vindecarea prin credinta in reiki si vindecarea prin credinta in Hristos este alta discutie...
E bine ca inainte sa te simti lezata de ingustimea raspunsurilor noastre sa te gandesti ca probabil sunt unii care pot spune: " Eu am fost ca tine (si regret), dar tu nu ai fost ca mine (sa poti face diferenta)" iar din aceasta postura sunt foarte indreptatiti sa emita pareri.
In final as vrea sa te indemn sa nu te simti obligata sa lupti pentru o cauza care nu va lucra in favoarea ta. Nu o lua ca pe ceva personal, esti un user ca si noi, intotdeauna binevenita, dar nu inteleg framantarea si lupta asta pe care o duci...pentru ce oare? De dragul medicinii? Daca te vei uita mai in profunzime vei vedea ca e vorba de mult mai mult de atat. Pace tie si binecuvantare!
|
Draga mea,
Nu am facut decat sa ma apar. Nu eu duc o lupta, ci toti aceia care m-au atacat se lupta cu mine. Nici macar nu am fost initiatoarea acestei teme.Eu le stiu pe ale mele si cu asta basta. Am spus de nu stiu cate ori ca fiecare nu are decat sa creada ce vrea si sa inteleaga credinta asa cum crede de cuviinta. Insa atunci cand sunt combatuta, nu accept orice fel de explicatii. Atata tot. Pana la urma am ramas fiecare pe pozitia lui si gata.
Ne-am "racorit" un pic fiecare dintre noi. Nu-mi ramane decat speranta ca vom invata si unii si altii ceva din aceste discutii.
Numai bine
P.S. Ai grija cum te exprimi fata de corpul energetic si spiritual ca vei fi luata si tu pe sus. In conceptia ortodoxa, nu exista aceste denumiri si risti sa devii "eretica".