View Single Post
  #11  
Vechi 03.09.2010, 02:47:10
ykamerk penticostal ykamerk penticostal is offline
Banned
 
Data înregistrării: 02.09.2010
Mesaje: 8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de george.marian Vezi mesajul
Păi eu cred Cuvântul Domnului ... nu vedeți că îl scriu prin vorbele Sfântului Apostol Pavel.

Ati scris un mesaj frumos:
si taiere imprejur este aceea a inimii, in duh, nu in slova…" (Rom. 2:28-29).

Cuvântul Lui Dumnezeu pornește din inima nu din minte. Deci credința pornește din inimă. Oare pruncii nu au inima care să mărturisească credința in Iisus Hristos Dumnezeu? Trebuie facultate, teologie pentru o astfel de inimă? sau dragoste pentru Dumnezeu? - dragoste care nu poate fi mărturisită in cuvinte ci trăită, pe care pruncii o au deplin.


Profetul Isaia, desi nu este un scriitor al Noului Testament, vorbeste mult despre timpurile Noului Testament. Vorbind despre zilele de pe urma, profetul declara : "Nu va fi nici o nenorocire si nici un prapad in muntele meu cel sfant… Eu voi face ceruri noi si pamant nou… Varsta poporului Meu va fi ca varsta copacilor… ei vor fi un neam binecuvatat si impreuna cu ei si odraslele lor" (Isaia 65:25; 11:9; 65:17; 22-23). Putem face legatura intre spusele proorocului Ieremia si cele ale lui Hristos pe care le gasim la Matei 19:13-15 :"Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine, ca a unora ca acestora este imparatia cerurilor." In original, este aceeasi exprimare folosita de Hristos in predica de pe munte; Matei 5:3,10 "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor". Daca imparatia gloriei le apartine, cu atat mai mult au dreptul la privilegiile bisericii pe pamant.

Tot Dumnezeu spune ca sub Noul Testament, va scrie legea Lui pe inimile poporului sau: "Voi pune legea Mea inauntrul lor si pe inimile lor voi scrie si le voi fi Dumnezeu, iar ei Imi vor fi popor… toti de la sine Ma vor cunoaste, de la mic pana la mare "(Ieremia 31:34). De aici eu inteleg ca credinta noastra reprezinta mai mult decat cunoasterea unei anumite doctrine, ci mai mult o incredere neconditionata, ca cea a unui copil, in Dumnezeu. Mai inteleg ca pruncii participa in credinta, chiar daca nu o pot articula, deoarece credinta noastra este lucrarea lui Dumnezeu in noi si nu depinde de capacitatea noastra de a o explica. Credința în Dumnezeu este dragoste absolută, dragoste pe care pruncii cu siguranță o mărturisesc deplin!

Folosul botezului copiilor, ca si folosul circumciziei iudeilor "este mare, in toate privintele" (Rom 3:2). Copilul devine purtator de har si este protejat de puterea raului, inainte de a da vreun semn de inteligenta sau de capacitate de intelegere. Nu exista nici un parinte care sa astepte trezirea, credintei, a cugetului, pentru a-si imbraca, hrani, imbaia copilul. Dorinta pentru sanul mamei si nevoia de caldura sunt naturale in copil.

Odata cu botezul, copilul incepe sa locuiasca in Hristos si vointa lui este intarita pentru a depasi efectele pacatului mostenit. Umanitatea cazuta, corupta, este unita cu umanitatea inviata a lui Hristos.

Principala dificultate a unora dintre protestanti in a accepta botezul pruncilor o constituie notiunea ca nimeni nu poate primi har fara sa ceara. Totusi, acest lucru este bine stabilit in Noul Testament. Il vedem pe Hristos in Matei 19:15 punandu-si mainile peste copiii adusi de parinti. Oare nu s-a transmis har din mainile Lui, chiar daca pruncii nu au cerut acest lucru ? Cand sutasul Corneliu L-a rugat pe Hristos sa-i vindece sluga, Hristos nu i-a spus "imi pare rau, dar nu pot face asta decat daca sluga ta mi-o va cere", ci l-a vindecat pe baza credintei sutasului. Fiica femeii cananeence din Matei 15:21-28 a fost tamaduita datorita credintei mamei sale.În locul marturisirii credintei copiilor datorita incapacitatii pruncului de a vorbi, avem parintii duhovnicesti ai pruncului,nașii, ce marturisesc in locul lui!

Mai mult v-am aratat ca Pavel scrie :

2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

13. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.


Dragostea este mai mare decât credința. Deci dacă dragostea este mai mare decât credința înseamnă că și pruncii dacă cred ar trebui să aibă dragoste. Și exact asta este credința lor: dragoste pură absolută pe care Iisus Hristos Dumnezeu ne indeamnă sa o avem:

Matei 18
4. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăția cerurilor.

Deci Hristos de indeamna sa fim precum pruncii. Noi atunci de ce le-am sta impotriva si i-am impiedica de darul Harului Sfântului Duh, care asteapta o inima de prunc?

Atunci cand ucenicii ii opresc pe cei care isi aduceau pruncii la Iisus (Matei 19:14, Luca 18:15-16), Hristos le spune: "Lasati copii sa vina la Mine si nu-I opriti, ca a unora ca acestia este imparatia lui Dumnezeu". Cuvantul folosit in limba greaca este brephe = prunci, care nu se pot apropia de Hristos de unii singuri, si care nu pot lua o decizie constienta de a-l "accepta pe Iisus ca Domn si Mantuitor personal" (citatul l-am pus intre ghilimele, desi nu este din Biblie). Dar Hristos nici nu le cere sa faca o asemenea alegere, spunand ca ei sunt exact genul de oameni care pot veni la El sa mosteneasca imparatia. Ei au exact inima smerita pe care ne indeamna Domnul nostru Iisus Hristos sa o avem si noi, au dragostea deplina pe care ne sfatuieste si ne indeamna Sfantul Apostol Pavel sa o avem. E mai mare decat toate. Si decat credința. Daca Hristos spune, "lasati-i sa vina la Mine", putem sa nu-i lasam sa se imbrace in El (Gal 3, 27) prin botezul in Hristos (Romani 6:3)?

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!
O INIMA DE PRUNC SE REFERA LA O INIMA CURATA.
IAR DOMNULE A ZIS CINEVA PE FORUMUL ACESTA CA II IMPIEDICA PE COPII?HAI SA NU COMFUNDAM LUCRURILE.

CUM AM ZIS LA 6 SAPTAMANI AVEM BINECUVANTAREA IAR BOTEZUL PE CARE IL FACEM CAND SUNTEM MARI E O MARTURISIRE IN FATA MARTORILOR VAZUTI SI NE VAZUTI CA IL ACCEPTAM PE DOMNUL IN SUFLET,BOTEZUL NU TE IARTA DE PACATE

IN LEGATURA CU BOTEZUL PE CARE IL PRACTICA UNELE RELIGII LA 6 SAPTAMANII NU SUNT IMPOTRIVA LUI DAR NU INTELEG DE CE NU IL FACE SI CAND OMUL POATE SA DECIDA CU ADEVARAT,UNELE RELIGII CUM AR FI CATOLICII, GRECO CATOLICII AU SI EL NU E BOTEZ LA EI SE ZICE CONFIRMARE.
SUNT FOARTE MULTE VERSETE IN BIBLIE UNDE PRECIZEAZA DESPRE BOTEZUL LA MATURITATE:MARCU 16:16, MATEI 3: 13-17, MATEI 28: 19-20, FAPTE 2:38, FAPTE 2:41, FAPTE 8:12, FAPTE 8: 37-39, FAPTE 10: 42-48,ROMANI 6:4, GALATENI 3 : 26-28, 1 CORINTENI 10 : 1-2, SI MULTE ALTE VERSETE.

Nu inteleg de ce va certati asa de mult pe religii cand avem acelas Dumnezeu, acelas Isus sa rastignit pentru pacatele celor care mor in El, stiti care e diferenta intre religiile crestine? fiecare are traditia ei, dar cum am spus acelas Dumnezeu, nu conteaza ca esti ortodox, catolic, penticostal, baptist sau alta religie crestina, conteaza credinta pe care o ai in suflet, conteaza cat de mult citesti biblia si cat de mult indeplinesti cuvantul Domnului iar pana la urma nu vom fi judecati dupa religie ci dupa faptele facute, apropo Isus ce religia a avut? nu scriie nicaieri, atunci de ce zicem ba ca religia aia ii buna ba ca aialalta, toate sunt bune cat timp sunt crestine, fiecare religie in parte s-a facut in timp si se vor mai infiinta atat timp cat omul e nemultumit cu ce are. Sa nu uitam ca Dumnezeu e acelas pentru toti

Last edited by ykamerk penticostal; 03.09.2010 at 02:49:22.
Reply With Quote