Citat:
În prealabil postat de haitchi
Draga mea,
Nu am facut decat sa ma apar. Nu eu duc o lupta, ci toti aceia care m-au atacat se lupta cu mine. Nici macar nu am fost initiatoarea acestei teme.Eu le stiu pe ale mele si cu asta basta. Am spus de nu stiu cate ori ca fiecare nu are decat sa creada ce vrea si sa inteleaga credinta asa cum crede de cuviinta. Insa atunci cand sunt combatuta, nu accept orice fel de explicatii. Atata tot. Pana la urma am ramas fiecare pe pozitia lui si gata.
Ne-am "racorit" un pic fiecare dintre noi. Nu-mi ramane decat speranta ca vom invata si unii si altii ceva din aceste discutii.
Numai bine
P.S. Ai grija cum te exprimi fata de corpul energetic si spiritual ca vei fi luata si tu pe sus. In conceptia ortodoxa, nu exista aceste denumiri si risti sa devii "eretica".
|
cine se lupta cu tine?... noi ortodocsii doar marturisim adevarul, anume ca reiki (si orice practica orientala) este incompatibila cu crestinismul. nu o sa reiau iar argumentele incompatibilitatii (echilibrul yin-yang, invocarea de energii create si nu a Dumnezeu Duhului Sfant necreat etc...)
fie care om este liber sa aleaga drumul lui in viata. e treba fiecaruia daca aelge sa practice reiki (sau orice alta practica incompatibila cu crestinismul) sau nu... insa VAI de cei care incearca sa amestece crestinismul cu alte credinte. aici este problema (evident a lor caci se amagesc singuri si mai induc si pe altii in eroare).
oare nu ati citit ce le spune Domnu Hristos Iisus samarinenilor care amestecasera credinta dreapta a lui Moise cu credintele pagane (adica incercau sa practice si una si alta)?
" Femeia I-a zis: Doamne, văd că Tu ești prooroc.
20. Părinții noștri s-au închinat pe acest munte, iar voi ziceți că în Ierusalim este locul unde trebuie să ne închinăm. ...
22. Voi vă închinați căruia nu știți; noi ne închinăm Căruia știm, pentru că mântuirea din iudei este. " Ioan 5,19-20,22
Adica degeaba va mai rugati voi si Dumnezeului Adevarat dupa invatatura lui Moise daca v-ati intinat credinta si cu practici si culte pagane... caci Mantuirea vine doar de la cei care au pastrat dreapta invatatura nealterata. Iar Hristos prin raspunsul lui arata clar ca pana la venirea LUI singura credinta dreapta era cea a iudaica a lui Moise (Vechiul Testament).
iar, reiki nu este stiinta! crestinismul ortodox accepta, recomanda si incurajeaza medicina si stiinta. omul trateaza iar Dumnezeu vindeca! iar asta este clar si in medicina.
observ ca nu aveti cunostinte minime despre credita ortodoxa, cand afiramti ca noi nu acceptam ca firea umana are spirit si energie (materie).
crestinismul ortodox marturieste ca omul este trup si suflet (spiritual). retineti va rog ca sufletul omului este spiritual (ganditor, cugetator) iar trupul omului fiind facut din pamant (materie) evident ca are si energie . Conversia energie materie o arata clar faimoasa ecuatie a lui Einstein din Teoria relativitatii: E=mc^2 (nu intru acum in amanunte stiintifice). Insa crestinul ortodox se roaga lui Dumnezeu ca sa primeasca Duhul Sfant necreat (care nu este nici materie nici energie).