View Single Post
Vechi 03.09.2010, 10:19:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Fani, cazurile in care nu vor copii datorita unor defecte genetice cunoscute inca dinainte sunt infime pe langa numarul mare de cazuri in care nu vor copii ca "nu vrea muschii lor".
In cazul in care nu vor copii pentru ca exista siguranta/posibilitatea transmiterii unor defecte genetice grave, tot trebuie sa tina seama de faptul ca este absolut imposibil sa desparti cu desavarsire actul sexual de procreatie. Deci isi asuma dintru inceput un risc. Oricum astfel de cazuri se discuta foarte serios cu duhovnicul, practic o casatorie alba si niste copii infiati ar fi ideaul... greu de purtat.
Ai dreptate, sunt putine aceste cazuri.
Nu cred ca solutia ar fi casatoria alba ci o casatorie normala cu un miljloc de contraceptie cat mai sigur (si bineinteles, asa este, cu asumarea riscului de a avea totusi un copil handicapat, deoarece singurul mijloc de contraceptie absolut sigur este, conform bancului 'un NU horatit')

Ceea ce vreau eu de fapt sa zic si nu reusesc este ca Biserica nu lucreaza cu omul deja desavarsit, ci cu omul care este slab, pacatos, fricos, etc. Pe asta il ia si incearca sa-l duca la mantuire. De acceea preotii si episcopii ortodocsi, din cate stiu eu, foarte rar refuza sa cunune pe cineva. De ce? Pentru ca daca nu i-ar cununa, probabil ar trai necasatoriti, si asta ar fi mai rau decat sa se casatoreasca cu intentii partial pacatoase, partial egoiste, cum se intapla intotdeauna, de fapt. Si atunci cand vrei copii.
pe mie casatoria m-a invatat cat de egoista si egocentrista sunt de fapt, m-a ajutat sa imi vad aceste slabiciuni si sa incerc sa le indrept, incetul cu incetul.