Sincer, si mie mi s-a parut ca ar fi vorba de un troll in prima instanta si inca mai am indoieli. Smila, daca tu esti in pozele de pe link-ul pus de tine, nu inteleg de ce te intereseaza niqab-ul. O crestina adevarata nu cred ca ar vrea sa se imbrace in vesminte musulmane.
Asa cum ziceau si alti antepostatori, cheia e in decenta, nu in exagerari. Un crestin adevarat nu trebuie sa iasa in evidenta, sa incite la sminteala.
Sa va povestesc ce-am patit eu odata. Mutandu-ma in alt oras datorita serviciului, m-am dus la cea mai apropiata biserica la care era preot sotul unei fete de la munca. De fapt era colega de birou a prietenei mele cele mai bune, si ma intelegeam bine si cu d-na preoteasa. Intr-o zi prietena mea mi-a zis ca d-na preoteasa (apropiata de varsta mea) i-a zis ca devine complexata cand ma vede in biserica, pt ca am capul acoperit si am o infatisare evlavioasa si nu privesc in jur pana la sfarsitul slujbei (vai de pacatele mele, ca nu voiam sa-mi fie spre mandrie). Nu-mi venea sa cred ca am reusit sa smintesc pe cineva, desi incercam sa fiu cat mai discreta. Eu fiind obisnuita din orasul meu cu batic, purtam si acolo, desi nicio persoana tanara nu purta, dar nu eram exagerata, incercam sa fiu cat mai discreta posibil si stateam mereu mai in spate (eu in spate ma simt cel mai bine, simt ca nu sunt toti ochii indreptati spre mine).
Dupa ce mi-a zis prietena mea acestea, am incercat sa merg odata cu capul descoperit, sa vad cum ma simt, dar nu a fost prea bine, m-am simtit mai ispitita. Asa ca a hotarat sa port esarfa in continuare, dar intoteauna era o esarfa simpla (subtirica), legata la spate, in ton cu imbracamintea.
Dar de la esarfa la niqab e cale f f lunga, draga Smila, asa ca incearca sa fii cat mai discreta.
Last edited by Nicole_Alma; 03.09.2010 at 11:19:48.
|