.. poate ca ar fi fost mai bine sa o iubesti intai. Sau macar sa o accepti cu slabiciunile ei, fara a o judeca.
Nu poti intoarce pe nimeni la credinta dandu-i cu Biblia in cap. Exemplul personal si mai ales iubirea si rabdare sunt "armele" crestinului.
Si ca sa pocnesc si eu cu citatul:
"Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea"
Sa observam ca Hristos mai intai a iubit Biserica, apoi a curatit-o prin jertfa lui. (Adica a iubit-o cand era pacatoasa si nevrednica.) Eu asa inteleg.
(Iar la nivel individual, fiecare dintre noi este nevrednic de iubirea lui Hristos - suntem desfranati si idolatri - .. totusi i se cere barbatului sa iubeasca sotia nu mai putin decat cu dragostea lui Hristos!)
Omul de langa noi, bun sau rau, credincios sau hulitor, Dumnezeu l-a pus acolo pentru mantuirea noastra:
“
Temelia este aproapele, ca pe el mai intai sa-l folosesc, pentru ca de el atirna toate poruncile lui Hristos" (nu stiu cui ii apartine citatul)
Parafrazand cuvintele tale: "concluzie.. intotdeauna un om credincios va da multumire lui Dumnezeu chiar fiind intr-o casnicie cu un necredincios!!!Asta daca il iubesti CU ADEVARAT PE DUMNEZEU!!!Toti spunem ca suntem ortodocsi,insa multi dintre noi suntem doar cu numele,lucru pe care insusi Mantuitorul il spune:"Multi chemati,putini alesi..."