Readuc acest topic in discutie pentru a va impartasi si voua cele intamplate.
Cei doi (ortodoxa si evanghelistul) au ajuns la intrevederea cu mitropolitul, au depus o cerere de aprobare a casatoriei lor si le-a fost acordata dispensa in mai putin de 5 minute, fara nicio discutie directa cu mitropolitul, ci prin secretarul acestuia.
De acolo s-au dus la catedrala din Timisoara, au fixat ziua, ora, au platit taxa.
In ziua Z ne-am prezentat cu totii la Catedrala, am fost luati aproape pe sus, aidca zoriti ca deh...era ora 11 si preotul statea in biserica d ela ora 9.30, special pt noi......
Totul pus pe fastforward, au ajuns in fata usilor imparatesti pt logodna care nici nu stiu cand a inceput si cand s-a terminat, apoi in fata mesei, rapid, citit din Sfanta Evanghelie, legat mainile cu esarfa, pus cununiile pe cap, dat repede jos, sa nu pierdem timpul, pus mainile pe cruce si pe Sf. Evanghelie, si.....cam atat. Cred ca s-au incadrat in sfertul academic.
In ziua precedenta ea s-a spovedit si impartasit, el....nu, ca e evanghelist, n-are nevoie de asa ceva. Dar oricum, nu i-a intrebat nimeni acolo.
O faza interesanta s-a desfasurat in "culise". Dupa savarsirea cununiei, nasul este chemat pt a semna in catastif si pt a primi inapoi actele. Apoi i se propune, daca doreste, sa faca o donatie.... Nasul, "prins cu usa", baga mana in buzunar sa scoata "donatia" si i-o intinde "omului bisericii". Acesta, ca si cand i s-ar fi cerut sa-si vanda sufletul, se fereste si spune "nu, nu, lasati acolo pe masa"....chipurile, sa nu se murdareasca....cu donatia....
Toate acestea s-au intamplat la CATEDRALA MITROPOLITANA DIN TIMISOARA.
Dupa toate cele intamplate, nasul, care nu frecventa prea des biserica, nu cred ca va mai calca nici pe atat pe-acolo.
Ce parere aveti?
|