Subiect: Nedumeriri...
View Single Post
Vechi 04.09.2010, 01:58:55
Fafnir's Avatar
Fafnir Fafnir is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.09.2010
Lightbulb Nedumeriri...

Hello all!

In primul rand doresc sa va ofer cateva date despre mine, pentru a micsora probabilitatea deraparii discutiilor in metaforica zona agricola arabila. Religia are o pozitie marginala in sfera intereselor mele, cunoasterea acesteia fiindu-mi necesara doar pentru a-mi ajusta comportamentul in cadrul interactiunilor sociale. Orice depaseste acest nivel ramane la stadiul de simpla curiozitate. Intrebarile mele au ca scop clarificarea unor nedumeriri mai vechi carora le-am acordat atentie in zbuciumatii ani ai adolescentei...
Acestea fiind spuse, sa intram in actiune :

1. De ce un non-ortodox care traieste o viata virtuoasa, ale carui fapte contribuie la dezvoltarea comunitatii sale, nu are acces in 'Rai' ?

2. Am citit in tinerete o... poveste duhovniceasca despre un anumit om care a renuntat la pozitia sociala pentru a trai ca cersetor la poarta bisericii, obtinand prin aceasta 'Mantuirea'. De ce e considerata ca fiind virtuoasa o asemenea existenta ?

3. Conceptul de 'Iad' mi se pare barbar si monstruos. De ce o religie autoproclamata ca fiind una a iubirii, pacii si iertarii simte nevoia sa chinuie pentru eternitate pe oricine nu se ridica la standardele sale?

... si in final 4. De ce religia ortodoxa impune ca fiind strict necesara intermedierea unui preot in confesarea pacatelor?

Prefer ca discutiile sa pastreze un ton civilizat iar respectul reciproc dintre membrii acestui forum sa dea tonul eventualelor controverse. Multumesc anticipat viitorilor parteneri de discutii!

Last edited by Fafnir; 04.09.2010 at 02:03:14.
Reply With Quote