View Single Post
Vechi 04.09.2010, 16:49:54
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Deci să înțeleg că e vorba de comoditatea unora de a da "next" în instalarea unui SO. Sau a citi indicațiile? Știm că instalarea majorității distribuțiilor de Linux actuale nu mai constituie o dificultate. Ce să spun, probleme și probleme. Păi, eu, tocmai din comoditate am renunțat la Windows. M-am cam plictisit și să stau la "mâna" celor care sunt extrem de serviabili cu asigurarea servicilor de întreținere pe baza garanției (60 de lei pentru instalarea la serviciu a Windows 7 fiindcă băiatul s-a gândit că trebuie să-l instaleze din nou deși nu era necesar). Angajamentele luate pe seama licenței nu înseamnă nimic.

În instituțiile statului, sunt angajați în general informaticieni și administratori de sistem, care mare parte dintre ei cunosc Linux, iar care nu cunosc, n-ar fi o dificultate prea mare să-l învețe. Nu văd o problemă. Iar, în școli, profesorul de informatică care nu cunoaște atât Windows-ul, Linux-ul, Unix-ul sau, în general, orice SO, să se lase de meserie.

Da și eu știu o sumedenie de persoane care folosesc aplicații de birotică și proiectare sub Windows, dar habar n-au de gestionarea SO. Dar, cum am mai spus, în instituțiile statului sunt informaticieni pentru asta. De aceea, nu e nevoie ca angajatul simplu să se ocupe cu studiul SO. În general, în instituțiile statului se folosesc aplicațiile de birotică (procesor de text, calcul tabelar, prezentări, baze de date). Cam atât. Și OpenOffice-ul poate fi o alternativă viabilă la Microsoft Office, dar și Microsoft Office poate fi rulat prin wine. Trebuie să recunosc că Microsoft Word este un bun procesor de text, dar scump. Iar, în școli, informatica se poate învăța mult mai eficient cu Linux-ul și nu spun degeaba asta. Pe lângă aplicațiile de birotică pe care le învață copii, limbajele de programare pot fi învățate excelent sub Linux.
În plus, există și distribuții speciale de Linux, care sunt îndreptate spre cadrele didactice. Au tot felul de aplicații pentru toate materiile școlare, de la programe de predare a fracțiilor ordinare la simulatoare avansate de fizică în timp real. Toate vin incluse cu acest tip de distribuții astfel încât utilizatorul nu are nevoie să stea în plus să instaleze fiecare lucrușor mic în parte.

Pe Windows ce să mai zicem, probabil că acest tip de aplicații ar costa enorm de mult.

Și referitor la cealaltă problemă. Dar de ce trebuie totul să devină simplu? Totul să fie din ce în ce mai simplu? Ca să lenevească omul și să i se dea mură-n gură? Să mai facă și el ceva că doar greu nu e, trebuie doar să pună puțin osul la treabă.

Tendința actuală e spre user-friendliness, pe care eu o cred puțin bolnăvicioasă. Totul va ajunge să fie făcut cu un singur click. O să ajungem să ne prostim de totul, nemaifolosindu-ne creierul.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote