Îmi amintesc de Star Trek (The New Generation), cu Jean Luc Picard, m-am uitat în trecut la toate seriile. Îmi amintesc cum mi se părea absolut fantastică ideea cu acea cameră (holodeck) care creează un mediu și o lume virtuală în care poți să trăiești.
Vroia să se ducă cineva pe plajă, apăsa câteva butoane și camera genera o plajă tropicală cu mare și cer albastru unde se putea relaxa. Mai era un episod în care foloseau acea cameră pentru a lua parte la unele „scenarii” de aventură. Spre exemplu, puteau să programeze acea cameră să genereze o lume a anilor '40 în care erai mafiot și puteai să participi la acțiunea din acea vreme. Sau poate vroiai să joace rolul unui soldat în războiul cu Germania nazistă.
Camera aceea mi s-a părut cea mai fascinantă din toată seria Star Trek, căci era multă vorbăraie și prostie despre evoluționism în rest. Și totuși, e doar o amăgire, o iluzie cu lozinca „imaginația este limita”. Îmi imaginez că dacă niște simple jocuri video sunt atât de obsedante, atunci o asemenea tehnologie ca cea din film ar distruge complet ființa umană prin patima sa.
Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Last edited by colaps; 04.09.2010 at 18:26:54.
|