Citat:
Īn prealabil postat de Pr.Gheorghe
Singurul lucru ce am vrut sa-l spun este ca un crestin ortodox care a participat deplin la Sfanta Liturghie intr-o zi nu are motive si nu este corect sa caute sa mearga si la alta Sfanta liturghie in aceiasi zi. Daca in aceasta am gresit, dogmatic, va rog sa-mi atrageti atentia. Restul este doar variatie "forumistica" pe aceasta tema. Iertati-ma!
|
Da, multumesc pentru raspunsurile tuturor.
Stiam si eu ca nu se pot savarsi 2 liturghii in aceeasi zi la Sf. Altar.
Iar pana acum nu am mai participat la 2 Liturghii in aceeasi zi, deci n-am facut maraton de la o biserica la alta.
Insa intrebarea mea era legata de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, pe 8 Septembrie care se apropie. Nu ca nu mi-ar ajunge o biserica si o Liturghie, dar pentru ca o iubesc foarte mult pe Maica Domnului si timpul imi permite in ziua respectiva, as fi vrut sa merg si la cealalta biserica si sa duc un mic dar; este o biserica mai saracuta care nu prea primeste daruri (flori de ex.) de la putinii credinciosi care o onoreaza cu prezenta la slujbe. Si pentru ca slujba incepe acolo mai tarziu, timpul mi-ar da sa asist si eu la ea. Deci, sa inteleg ca dupa 'dogmatica' mai bine ma duc acasa dupa prima liturghie si astept sa se termine slujba la cea de-a doua biserica, si abia apoi sa ma duc si eu acolo cu un buchet de flori, sau sa nu ma mai duc deloc??