Citat:
Īn prealabil postat de Pr.Gheorghe
"...timpul mi-ar da sa asist si eu la ea. Prea usor, si prea multi crestini accepta azi, in biserica, rolul de asistenti la Sfanta Liturghie. [...]
In mod sigur, participarea fizica la a doua Sfanta liturghi in aceiasi zi nu este un pacat grav atat timp cat se poate justifica acest lucru prin alte cerinte in afara de Impartasirea cu Hristos! [...]
Referitor la cazul concret pe care doar acum l-ati expus, din pacate (lipsa lui m-a impins spre teoretizare), sunt sigur ca Domnul nu se va simti ofensat daca, dupa ce ati iesit de la slujba Sfintei Liturghii, veti intra intr-o alta biserica in care, aceiasi slujba, fie nu s-a terminat, fie doar ce incepe. Conteaza raportarea dumneavoastra la cea de-a doua slujba.
[...]
Da, este mai bine sa mergeti acasa dupa prima Liturghie, pentru a nu sminti pe ceilalti din cea de-a doua biserica, lucrand alta lucrare decat a lor si mai bine va alegeti un alt moment spre a va implini dorinta. Sau puteti merge de la inceput la cea de-a doua biserica: este acelasi Hristos!
|
Draga parinte,
Referitor la ceea ce ati subliniat (bold) din postarea mea - sa stiti ca tocmai asta am editat... initial scrisesem "sa particip" dar am schimbat tocmai pentru ca sa nu inteleaga careva ca ma voi duce sa ma impartasesc acolo (in paranteza fie spus, preotul de acolo nu accepta sa te impartasesti daca nu te-ai spovedit la el; el este 'fostul' meu duhovnic, iar cel actual este la prima biserica, de care v-am vorbit).
Prezenta mea la cea de-a doua biserica nu cred ca i-ar sminti in vreun fel pe cei de acolo, din contra, se bucura cand ma vad.
Multumesc pentru toate, Doamne ajuta!